Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Gemarineerde gegrilde halloumi met geroosterde groenten

5x heerlijke recepten met halloumi

Advertentie

Kaas is baas. Daar is geen twijfel over mogelijk als het aan ons ligt. Omdat je deze kaas niet mag missen vonden wij het tijd om een lijstje te maken met de lekkerste recepten. Uiteraard op basis van deze Cypriotische grillkaas; halloumi!

Wat is halloumi?

Halloumi is een Cypriotische kaas. De kaas bestaat uit een mengsel van geiten-, schapen- en koeienmelk. Het heeft een rubberachtige consistentie en zit onbereid qua structuur en smaak een beetje tussen feta en mozzarella in. De kaas is ideaal voor vegetariërs want halloumi bevat veel eiwitten. In de grillpan, op de barbecue of in de oven; alles is mogelijk. Bekijk snel de vijf lekkerste recepten met halloumi!

Halloumi watermeloenspiesjes

Halloumi-watermeloenspiesjes

Het belooft een goede zomer te worden waardoor we veel buiten kunnen koken. Oftewel steek de barbecue maar aan! Deze spiesjes met halloumi en watermeloen zijn dé hit voor deze zomer, want zo lekker heb je ze nog niet geproefd! Omdat de spiesjes gekruid worden met onder andere sumak en koriander veranderen ze in echte smaakbommetjes.

Naar het recept
Halloumi fajita's

Halloumi fajita’s

Fajita’s zijn altijd een goed idee. Meestal bestaan de klassieke recepten uit tortilla’s met kip of rundvlees. In dit vegetarische recept komt uiteraard geen vlees voor. Je snijdt de halloumi in reepjes en vervolgens bak je deze vervolgens in de pan. Tip: laat iedereen zelf zijn fajita samenstellen aan tafel, gegarandeerd succes!

Naar het recept
Loaded halloumiburger

Loaded halloumiburger

Zelfs in een burger komt halloumi volledig tot zijn recht. Toen we dit recept proefden wisten we het zeker. Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner. Omdat Franse frietjes en chilisaus niet mogen ontbreken voegen we die met liefde toe. Maak een verantwoorde maaltijd én ultiem comfortfood met dit recept.

Naar het recept
Gevulde paprika’s met halloumi

Gevulde paprika’s met halloumi

Paprika’s, halloumi en parelgerst. Dé perfecte combinatie voor deze gevulde paprika’s. De halloumi meng je met lente-ui en harissa, vervolgens gebruik je deze als vulling voor de paprika’s. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel te zetten door dit recept.

Naar het recept
Loempia's met halloumi

Miniloempia’s met halloumi en feta-yoghurtdip

Zelfs in loempia’s komt deze kaas tot zijn recht. Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel. De perfecte snack voor in het weekend, of heerlijk als bijgerecht bij een uitgebreid etentje. De dip van feta en yoghurt brengt het in balans, samen met de verse munt en honing.

Naar het recept

Meer weten over deze kaas? Lees snel verder:

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!