Advertentie
Wat is halloumi?
Halloumi is een Cypriotische kaas. De kaas bestaat uit een mengsel van geiten-, schapen- en koeienmelk. Het heeft een rubberachtige consistentie en zit onbereid qua structuur en smaak een beetje tussen feta en mozzarella in. De kaas is ideaal voor vegetariërs want halloumi bevat veel eiwitten. In de grillpan, op de barbecue of in de oven; alles is mogelijk. Bekijk snel de vijf lekkerste recepten met halloumi!
Halloumi-watermeloenspiesjes
Het belooft een goede zomer te worden waardoor we veel buiten kunnen koken. Oftewel steek de barbecue maar aan! Deze spiesjes met halloumi en watermeloen zijn dé hit voor deze zomer, want zo lekker heb je ze nog niet geproefd! Omdat de spiesjes gekruid worden met onder andere sumak en koriander veranderen ze in echte smaakbommetjes.
Naar het receptHalloumi fajita’s
Fajita’s zijn altijd een goed idee. Meestal bestaan de klassieke recepten uit tortilla’s met kip of rundvlees. In dit vegetarische recept komt uiteraard geen vlees voor. Je snijdt de halloumi in reepjes en vervolgens bak je deze vervolgens in de pan. Tip: laat iedereen zelf zijn fajita samenstellen aan tafel, gegarandeerd succes!
Naar het receptLoaded halloumiburger
Zelfs in een burger komt halloumi volledig tot zijn recht. Toen we dit recept proefden wisten we het zeker. Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner. Omdat Franse frietjes en chilisaus niet mogen ontbreken voegen we die met liefde toe. Maak een verantwoorde maaltijd én ultiem comfortfood met dit recept.
Naar het receptGevulde paprika’s met halloumi
Paprika’s, halloumi en parelgerst. Dé perfecte combinatie voor deze gevulde paprika’s. De halloumi meng je met lente-ui en harissa, vervolgens gebruik je deze als vulling voor de paprika’s. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel te zetten door dit recept.
Naar het receptMiniloempia’s met halloumi en feta-yoghurtdip
Zelfs in loempia’s komt deze kaas tot zijn recht. Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel. De perfecte snack voor in het weekend, of heerlijk als bijgerecht bij een uitgebreid etentje. De dip van feta en yoghurt brengt het in balans, samen met de verse munt en honing.
Naar het receptMeer weten over deze kaas? Lees snel verder:
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
15x de lekkerste mozzarella recepten
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
11x recepten voor Koningsdag
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.