Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Menu voor een no-cook dinner

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

No-cook dinner

Geen zin om op een warme dag boven de pannen te hangen? Dat begrijpen wij maar al te goed. Zodra de temperaturen beginnen te stijgen, wil je het liefst zo kort mogelijk in de keuken staan. En als het even kan ook nog zonder het gebruik van een warmtebron. Dat helpt niet alleen bij het hitteplan maar scheelt ook weer in de portemonnee. Ter inspiratie hebben we lekkerste gerechten voor een no-cook dinner verzameld.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Wist je dat je verse vis kunt garen door hem te marineren in citrussap? Dit is een techniek die ze in Peru veel gebruiken. Bas zocht samen met ceviche-expert Katinka Lansink Dodero uit hoe dit proces precies in zijn werk gaat. Je leest er alles over in dit artikel. Het grote voordeel? Er komt geen hitte aan te pas. Probeer dit recept met grapefruit maar eens.

> naar het recept: ceviche met grapefruit

Ceviche met grapefruit

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht van dit no-cook dinner is een heerlijke knapperige koolsalade. Door gebraden kip te gebruiken, hoef je niet boven de pannen te hangen. Wel zo makkelijk. Maak gerust extra veel, dan heb je later nog een lekkere lunch.

> naar het recept: knapperige koolsalade met kip en pindadressing

Knapperige koolsalade met kip en pindadressing no-cook dinner

Nagerecht

Wat een gouden combinatie: Oreo & Baileys! Dit is een huwelijk voor in de archieven, zeker als ze samenkomen in deze onweerstaanbare taart. We sluiten niet voor niets het no-cook dinner af met dit pronkstuk; het is misschien wel dé lekkerste no-bake taart die er bestaat. Oordeel zelf en duik de keuken in!

> naar het recept: Oreo-Baileys-taart

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Lees ook: De lekkerste no-bake taarten: 7x bakken zonder oven

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!