Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Krokante chicken wings met five spice mayonaise

11x warme hapjes die té lekker zijn om te delen 

Sommige snacks zijn zó lekker dat je ze liever niet wil delen. Bij deze warme hapjes is dat het geval. De recepten maken is dus op eigen risico…

Lees verder na de advertentie

Een flinke schaal vol nacho’s met een royale laag kaas, een schaaltje bitterballen met mosterd of zelfgemaakte gyoza’s: met zo veel lekkere warme hapjes is het moeilijk kiezen wat je als borrelhapje op tafel zet.

Onze oplossing? Maak meerdere warme hapjes! Zo kun je verschillende recepten uit proberen en is het minder erg als jij je favoriete snack moet delen. Benieuwd naar onze grote favoriet? Je vindt ‘m onderaan dit artikel!

Elke week gratis borrel-inspiratie in je inbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Warme hapjes

Bij deze warme hapjes hoef je niet bang te zijn dat niemand ze lust. Het is eerder oppassen dat je zelf de verschillende recepten wel kunt proeven. Ze zijn op voordat je het weet!

camembert uit de oven

Camembert uit de oven met knoflooktoast

Dit is er eentje om te delen, heerlijk dippen in de camembert uit de oven met z’n allen. Helemaal met wat knapperig knoflookbrood erbij.

Naar het recept
Loempia's

Loempia’s

Begin je eigen loempiakraam aan huis met ons recept voor fantastische, crunchy loempia’s. Wedden dat iedereen ervoor in de rij gaat staan?

Naar het recept
Krokante chicken wings met five spice mayonaise

Chickenwings met fivespicemayo

Dit recept is ideaal als snack of voor bij de borrel. Makkelijk te bereiden en door de fivespicemayonaise ook nog eens super smakelijk!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

bitterballen

Bitterballen

Weinig is er zo lekker als borrelen met een bitterbal. Doe een royale portie in een schaaltje met flink wat dipsaus erbij. Heerlijk, zeker als je ze zelf maakt met dit recept!

Naar het recept
Cover voor

Chipotle-limoen-halloumispiesjes

Simpel, maar vol smaak – deze chipotle-limoen-halloumispiesjes zijn een feestje op je bord. De combinatie van romige halloumi, een kleine kick en frisse limoen maakt ze ideaal voor een zonnige dag of een gezellige borrel!

Naar het recept
pizzadip

Pizzadip

Roomkaas, parmezaan en mozzarella gecombineerd met pizzasaus en pepperoni… Dat is toch alsof je in de kaashemel bent beland! Wedden dat niemand van deze geweldige pizzadip kan afblijven zodra ‘ie op tafel staat?!

Naar het recept
100 heerlijke hapjes: Big Mac Rolls

Big Mac rolls

Eet jij graag een Big Mac? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!

Naar het recept
Borrel-buikspek

Borrel-buikspek

Dit recept laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf borrel-buikspek kunt maken. En geloof ons, hier ga je je vingers bij aflikken.

Naar het recept
Gyoza’s met gehakt en lente-ui eroverheen

Gyoza met gehakt

Zelf gyoza’s maken lijkt een enorme klus, maar dat valt reuze mee. Als je eenmaal het vouwen onder de knie hebt is het maken ervan kinderspel.

Naar het recept
mozzarella sticks

Mozzarella sticks (met pittige dipsaus)

Deze mozzarellasticks zijn een heerlijke gefrituurde snack voor bij de borrel met zachte gesmolten mozzarella van binnen.

Naar het recept
nachos uit de oven

Nacho’s uit de oven met kaas

Eén van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s uit de oven met kaas…

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het lekkerste warme hapje:

Kun je niet kiezen uit al die heerlijke warme hapjes? Dan maak je toch gewoon onze grote favoriet:

Foodies favoriet
bitterballen

Bitterballen

Weinig is er zo lekker als borrelen met een bitterbal. Doe een royale portie in een schaaltje met flink wat dipsaus erbij. Heerlijk, zeker als je ze zelf maakt met dit recept!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 1 blaadje gelatine
  • 400 ml krachtige runderbouillon (afgekoeld)
  • 300 g gaar soepvlees bijv. schenkel (fijngesneden)
  • 1 eidooier
  • 50 ml room
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • mosterd
  • worcestersaus
  • 3 eiwitten (losgeklopt)
  • 100 g paneermeel (fijn)
  • 100 g paneermeel (grof)
  • zonnebloemolie (om te frituren)

Benodigdheden

  • ijslepel

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan. Neem van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel of spatel tot een roux. Zet terug op middelhoog vuur en bak de roux gaar in ca. 5-6 minuten. Blijf roeren met de spatel en zorg dat de roux niet donker kleurt. De roux is gaar als hij mooi glanst en loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat enkele minuten staan. Week ondertussen de gelatine in koud water.

  2. Voeg geleidelijk de koude bouillon toe aan de warme roux en roer met een garde tot een glad geheel. Breng op middelhoog vuur rustig aan de kook en roer regelmatig goed over de bodem. De ragout zal nu dik worden, laat 1 minuut al roerend doorkoken. Neem van het vuur.

  3. Knijp de gelatine uit en los hem al roerende met een garde op in de warme ragout. Kluts de eidooier met de room en meng door de ragout. Meng het fijngesneden vlees door de ragout. Breng het geheel op smaak met zout, peper, nootmuskaat, mosterd en worcestersaus.

  4. Schep de ragout in een platte bak. Dek af met folie en laat 24 uur opstijven in de koelkast.

  5. Schep met een ijslepel bollen van gelijk formaat van de afgekoelde ragout en leg ze direct in het fijne paneermeel. Wentel voorzichtig in het fijne paneermeel en rol tussen je handpalmen tot een balletje.

  6. Wentel vervolgens in het losgeroerde eiwit. Zorg dat de ballen helemaal goed bedekt zijn met een laagje eiwit. Wentel de bitterballen nu door het grove paneermeel en rol ze nog voorzichtig in vorm tussen je handpalmen.

  7. Je kunt ze nu direct frituren, afgedekt bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Frituur de bitterballen in een ruime hoeveelheid olie van ca. 170°C in ca. 3-4 minuten gaar. Wanneer je ze invriest, ontdooi de bitterballen dan eerst in de koelkast voor het frituren.

foto’s & receptuur: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!