Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor 5x zoete broden

5x zoete broden

Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Vergeet de hartige borrelbroden, zoet is waar het aan de brunchtafel om draait. Dit zijn de lekkerste zoete broden om dit weekend te bakken.

1. Pecan-bessenbrood

Let’s go nuts! Met die pecan-bessenbrood til je jouw dag naar een hoger niveau. Niet zo’n ontbijter? Bij een kop koffie of thee smaakt deze traktatie ook waanzinnig lekker.

2. Zoet breekbrood met blauwe bessen

Als je de klassieke blueberry muffins tot breekbroodjes omtovert, kan niemand er wat van zeggen als je ze bij het ontbijt serveert. Er zit tenslotte ‘brood’ in de naam. Delen maar!

3. Rozijnenbrood met citroenvulling

Dit heerlijke recept voor een zoet brood kregen we van Edwin Klaassen. Edwin: “Als ik een brood móet kiezen, dan is het toch deze. Het valt bij iedereen in de smaak, het is niet moeilijk te maken, maar het is toch wel echt een stap verder dan een stol uit de supermarkt. Maar het is ook niet pretentieus, je eet een punt van dit brood gewoon uit het vuistje.”

Rozijnenbrood met citroenvulling

4. Zoete challah met pistache en sinaasappel

Bij dit oogverblindende vlechtbrood vallen zelfs de mooist beschilderde paaseieren in het niet. Al mag je hem natuurlijk ook gewoon maken om te vieren dat de werkweek er weer op zit.

Zoete challah met pistache en sinaasappel

5. Vruchtenbrioche met wittechocoladefondant

Brioche is een zacht, zoet witbrood uit Frankrijk. Het is zo luchtig dat het meer een cake is, dan een brood. Do we need to say more?

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!