Dit wil je proberen: Toscaanse Fagioli all’uccelletto op 3 manieren
Advertentie
De keuze van Foodies: Toscaanse Fagioli all’uccelletto
Hoewel uccelletto ‘vogeltje’ betekent, vind je in dit recept gek genoeg geen gevogelte. Hoogstwaarschijnlijk verwijst de naam ‘bonen als een vogeltje’ naar de bereiding met salie en knoflook, bekend van een gerecht waar gevogelte destijds wél de hoofdrol speelde. Fagioli all’uccelletto wordt in Toscane vaak met vlees geserveerd maar wij eten het net zo lief als zelfstandige maaltijd, met goed knapperig brood, buon appetito!
Ik kies voor de klassieke Fagioli all’uccelletto van Foodieskok Willem
De variatie van foodblogger Anne: Fagioli all’uccelletto met pesto en feta
Anne van annetravelfoodie.com: “Ik zag dit recept voor Fagioli all’uccelletto en ik besloot hem te maken. Vooraf dacht ik even aan ‘witte bonen in tomatensaus’ en dat klinkt niet zo smaakvol. Maar door de knoflook is dit gerecht toch erg smaakvol. En ook de bonen van Valle del Sole zijn erg smaakrijk, ze zijn heel zacht en romig. Ze nemen de smaak van de bonen goed op, maar vallen niet uit elkaar. De versie in Foodies magazine was al vegetarisch, maar ik besloot er mijn eigen twist aan te geven door groene pesto en feta kaas toe te voegen. Op de feta na is dit gerecht helemaal vegan (mits je net als ik vegan pesto gebruikt). Vervang de feta door vegan feta als je veganistisch eet en jij kan dan ook genieten van dit heerlijke Italiaanse gerecht.”
Ik kies voor fagioli all’uccelletto met pesto en feta van Anne
De variatie van foodblogger Priya: Fagioli all’uccelletto met kabeljauw
Priya van priyalovesfood.nl: “Toscaanse witte bonen in tomatensaus met kabeljauw en salie. Een lekker authentiek Italiaans gerecht gevuld met witte bonen, groente en een mooi stukje vis. In Foodies magazine van deze maand staat dit authentieke recept met gedroogde witte bonen van Valle del Sole. Ik gaf mijn eigen twist aan dit recept en maakte een saus met passata, courgette en cherrytomaten met verse salie en rozemarijn. En daarna maak je het af met gestoomde kabeljauw uit de oven. Lekker met een warme ciabatta.”
Ik kies voor fagioli all’uccelletto met kabeljauw van Priya
En nu jij!
Nu is het jouw beurt! Ga je aan de slag met een van bovenstaande recepten of bedenk jij je eigen variatie? Laat ons zien wat er uit jouw keuken komt door je creatie te delen op Instagram met #iamfoodies en #valledelsolenl. Wij zijn heel benieuwd!
Onze tips
Lekker snel: deze gerechten zijn binnen 30 minuten klaar
Comfortfood uit één pan: 6x heerlijke recepten
7x de lekkerste recepten met witlof
Brisket: de beste recepten met het klapstuk
5x lekkere film snacks voor de ultieme filmavond
10x de lekkerste vegetarische recepten met peulvruchten
Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood
6x Halloween traktaties voor kinderen
Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.