Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bramen-yoghurtcake

7x yoghurtcake bakken: dit zijn de lekkerste recepten

Profielfoto van
AnneAnne Mebelder

Zin in een heerlijke cake met een frisse twist? Yoghurt maakt een cake lekker fris en smeuïg. Wij hebben onze beste recepten verzameld om de perfecte yoghurtcake te bakken!

Lees verder na de advertentie

Yoghurtcake

Waarschijnlijk eet jij net als wij regelmatig een bakje yoghurt als ontbijt, met zelfgemaakte granola bijvoorbeeld, of als toetje met een wat fruit of nootjes. Maar wist je dat je yoghurt ook goed in een cake kunt verwerken? Daar wordt je cake lekker smeuïg van en bovendien is zo’n yoghurtcake een stuk minder zwaar dan wanneer je alleen boter gebruikt. Wij zijn fan en daarom vind je hier onze favoriete recepten om yoghurtcake te bakken.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Yoghurtcake recepten:

Bramen-yoghurtcake

Bramen-yoghurtcake

Deze cake bak je in een springvorm en maak je af met een dikke laag yoghurt-room en frisse bramencoulis. Zo maak je er een feestelijk taartje van.

Naar het recept
Yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop

Yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop

Deze frisse citroencake krijgt wat extra pit door de siroop met de wereldse kruidenmix szechuanpeper.

Naar het recept
Cover voor

Citrus, amandel en yoghurtcake

Deze frisse citrus yoghurtcake maak je in een mum van tijd. Tip van ons: de cake is het lekkerste wanneer je ‘m warm serveert met een kopje thee erbij.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Yoghurtcake met blauwe bessen

Yoghurtcake met blauwe bessen

Hier wil iedereen zijn bed wel voor uitkomen! Met zo’n plakje cake als ontbijt begin je de dag meteen goed. En neem vooral nog een plakje bij de thee of koffie later op de dag.

Naar het recept
yoghurtcake

Yoghurtcake met ganache en cacao

Ja hoor, ook in je chocoladecake kun je heel goed yoghurt verwerken. Daarmee maak je hem gelijk een tikje minder zwaar.

Naar het recept
Cover voor

Citroencake met bramengelei en mascarpone

Citroen + bramen + frisse yoghurt = deze supersmeuïge cake. Met een dot mascarpone en een laagje bramengelei bovenop maak je hem helemaal af!

Naar het recept
Yoghurt-straciatellacake met sinaasappel

Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel

De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.

Naar het recept

Lees ook:

Redactiefavoriet
Bramen-yoghurtcake

Bramen-yoghurtcake

Wil je hét perfecte toetje? Of een goed recept voor bij de koffie? Probeer eens deze onweerstaanbare bramen-yoghurtcake. Smullen maar!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

150 g kristalsuiker
100 ml + extra zonnebloemolie
3 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
125 g Griekse yoghurt
1 tl vanille-extract
geraspte schil van 1 citroen
150 g bramen
bakpapier

Voor de topping

100 g Griekse yoghurt
300 ml slagroom
1 el poedersuiker

Voor de coulis

200 g bramen
2 el poedersuiker
sap van ½ citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Vet een diepe springvorm (20 cm Ø) in met olie en bekleed hem met bakpapier. Klop de suiker met 100 ml olie in een kom. Voeg telkens 1 ei en 1 el meel toe, klop verder en voeg pas het volgende ei en meer meel toe als de vorige portie goed opgenomen is. Klop het overige meel en het zout erdoorheen. Klop de yoghurt, de vanille en de citroenrasp door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en duw 150 g bramen in het beslag. Bak 40-45 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.

  2. Doe voor de coulis 150 g bramen, de poedersuiker en het citroensap in een kleine pan en breng aan de kook. Laat rustig pruttelen op laag vuur tot de bramen opengebarsten zijn en er een stroperige saus is ontstaan. Roer de overige bramen erdoorheen. Haal de pan van het vuur en laat de coulis afkoelen.

  3. Klop de ingrediënten voor de topping in een kom tot zachte pieken. Spatel 2 el bramencoulis erdoorheen zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Verdeel de topping golvend over de bovenkant van de afgekoelde cake en lepel er nog wat coulis overheen. Snijd de cake in stukken en serveer met de overige coulis.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Rosie Reynolds

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!