Advertentie
Zin in een heerlijke cake met een frisse twist? Yoghurt maakt een cake lekker fris en smeuïg. Wij hebben onze beste recepten verzameld om de perfecte yoghurtcake te bakken!
Yoghurtcake
Waarschijnlijk eet jij net als wij regelmatig een bakje yoghurt als ontbijt, met zelfgemaakte granola bijvoorbeeld, of als toetje met een wat fruit of nootjes. Maar wist je dat je yoghurt ook goed in een cake kunt verwerken? Daar wordt je cake lekker smeuïg van en bovendien is zo’n yoghurtcake een stuk minder zwaar dan wanneer je alleen boter gebruikt. Wij zijn fan en daarom vind je hier onze favoriete recepten om yoghurtcake te bakken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Yoghurtcake recepten:
Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel
De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.
Yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop
Deze frisse citroencake krijgt wat extra pit door de siroop met de wereldse kruidenmix szechuanpeper.
Citrus, amandel en yoghurtcake
Deze frisse citrus yoghurtcake maak je in een mum van tijd. Tip van ons: de cake is het lekkerste wanneer je ‘m warm serveert met een kopje thee erbij.
Bramen-yoghurtcake
Deze cake bak je in een springvorm en maak je af met een dikke laag yoghurt-room en frisse bramencoulis. Zo maak je er een feestelijk taartje van.
Yoghurtcake met blauwe bessen
Hier wil iedereen zijn bed wel voor uitkomen! Met zo’n plakje cake als ontbijt begin je de dag meteen goed. En neem vooral nog een plakje bij de thee of koffie later op de dag.
Yoghurtcake met ganache en cacao
Ja hoor, ook in je chocoladecake kun je heel goed yoghurt verwerken. Daarmee maak je hem gelijk een tikje minder zwaar.
Citroencake met bramengelei en mascarpone
Citroen + bramen + frisse yoghurt = deze supersmeuïge cake. Met een dot mascarpone en een laagje bramengelei bovenop maak je hem helemaal af!
Lees ook:
Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel
De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de witte basterdsuiker, eieren, sinaasappelrasp en het zout in een kom en klop deze in enkele minuten romig. Klop hier de yoghurt door en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het mengsel en roer er tot slot de stukjes gehakte chocolade door. Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
Dit recept komt uit het boek Masterclass Cakes van Rutger van den Broek.
Onze tips
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
3-gangendiner voor thuis: inspiratie en recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?