Yoghurtcake bakken
Waarschijnlijk eet jij net als wij regelmatig een bakje yoghurt als ontbijt, met zelfgemaakte granola bijvoorbeeld, of als toetje met een wat fruit of nootjes. Maar wist je dat je yoghurt ook goed in een cake kunt verwerken? Daar wordt je cake lekker smeuïg van en bovendien is zo’n yoghurtcake een stuk minder zwaar dan wanneer je alleen boter gebruikt. Wij zijn fan en daarom vind je hier onze favoriete recepten om yoghurtcake te bakken.
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop
Deze frisse citroencake krijgt wat extra pit door de siroop met de wereldse kruidenmix szechuanpeper.
> naar het recept: yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop
Yoghurt stracciatella-cake met sinaasappel
De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.
> naar het recept: yoghurt stracciatella-cake met sinaasappel
Citrus, amandel en yoghurtcake
Deze frisse citrus yoghurtcake maak je in een mum van tijd. Tip van ons: de cake is het lekkerste wanneer je ‘m warm serveert met een kopje thee erbij.
> naar het recept: citrus, amandel en yoghurtcake
Bramen-yoghurtcake
Deze cake bak je in een springvorm en maak je af met een dikke laag yoghurt-room en frisse bramencoulis. Zo maak je er een feestelijk taartje van.
> naar het recept: bramen-yoghurtcake
Yoghurtcake met blauwe bessen
Hier wil iedereen zijn bed wel voor uitkomen! Met zo’n plakje cake als ontbijt begin je de dag meteen goed. En neem vooral nog een plakje bij de thee of koffie later op de dag.
> naar het recept: yoghurtcake met blauwe bessen
Yoghurtcake met ganache en cacao
Ja hoor, ook in je chocoladecake kun je heel goed yoghurt verwerken. Daarmee maak je hem gelijk een tikje minder zwaar.
> naar het recept: yoghurtcake met ganache en cacao
Citroencake met bramengelei en mascarpone
Citroen + bramen + frisse yoghurt = deze supersmeuïge cake. Met een dot mascarpone en een laagje bramengelei bovenop maak je hem helemaal af!
> naar het recept: citroencake met bramengelei en mascarpone