
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Dit keer: All Day Goodness van Denise Kortlever.
Lees verder na de advertentie
Foto: Alina Krasieva
All Day Goodness van Denise Kortlever
Het nieuwste boek van Denise Kortlever ‘All Day Goodness‘ is geïnspireerd op de waanzinnige feelgood gerechten die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Eten dat heerlijk is én je ook heerlijk laat voelen. In haar nieuwe boek vind je dan ook voornamelijk maakbare, snelle recepten, die vooral waanzinnig lekker zijn.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Van hummusbowl tot aan pancakes
Geniet met het hele gezin van een hummusbowl met harissatomaatjes en feta, maak indruk met crispy zeebaars met kappertjesmayo en ontbijt in het weekend met de lekkerste fluffy pancakes. Al zijn wij ook ontzettend fan van de geroosterde dragontomaatjes…

Lees verder na de advertentie
Denise Kortlever
Denise Kortlever is foodjournalist, trendwatcher en voedingsdeskundige. Ze maakte eerder de culinaire bestsellers ‘All Day Breakfast’, ‘All Day Bowls’ en ‘Oh Baby!’. Haar werk verscheen de afgelopen jaren onder andere in LINDA., VOGUE, &C en op RTL4. Denise is getrouwd en moeder van drie jonge kinderen.
Met drie jonge kinderen en haar werk weet Denise als geen ander hoe hectisch het leven kan zijn. Haar recepten zijn de afgelopen jaren niet alleen gezonder, maar ook makkelijker geworden. Het zijn gerechten die je het hele gezin kunt voorschotelen. Met ingrediënten die je bij elke supermarkt kunt kopen.
Lees verder na de advertentie
Onze favoriete recepten uit All Day Goodness

Geroosterde dragontomaatjes met burrata
Denise: “Het succes van dit eenvoudige gerecht zit ’m in vier dingen. Allereerst kun je het best een grote ovenschaal of bakplaat gebruiken, zodat de tomaatjes echt roosteren en niet stomen. Ook belangrijk is het om alle verrukkelijke sappen van de geroosterde tomaat op de burrata te scheppen. Dragon in plaats van de gebruikelijke basilicum maakt ’m nét even verrassender. En tot slot moet je zorgen dat de burrata echt koelkastkoud is: het contrast tussen de koele kaas en hete tomaatjes is waanzinnig. Wist je trouwens dat geroosterde tomaatjes nóg beter voor je zijn dan rauwe tomaat? Dat komt doordat er door het verwarmen meer lycopeen – een antioxidant – vrijkomt. Ook belangrijk: het roosteren geeft ze bovendien extra smaak.”

Lazy tomatensoep met halloumicroutons
Denise Kortlever: “Ik ben gek op stevige halloumikaas, die een goudbruin korstje krijgt als je ’m bakt. In dit recept is het contrast tussen de verwarmende, milde soep en knapperige zoute kaas echt een uitstekende match. Door de warmte van de soep blijven de blokjes bovendien perfect van structuur. De soep zelf is trouwens ook een kleine openbaring, want door bliktomaten en kikkererwten te pureren maak je binnen een paar minuten een geweldig romige én eiwitrijke soep. Mijn nieuwe favoriet!”
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.



