Advertentie
De nieuwe Caribische keuken
De Caribische keuken, in hoeverre je kunt praten over één keuken, stond lange tijd niet te boek als verfijnd. Kort door de bocht werd er vooral gestoofd en gefrituurd op Curaçao. Frituren was daar nog net geen basisbehoefte, grapte de bekende entertainer/presentator Jandino Asporaat eens. De Rotterdamse topkok Justin Niessen rekent daar in zijn restaurants en met het kookboek “De nieuwe Caribische keuken” voor eens en altijd mee af. Hij heeft soulfood dan ook getransformeerd naar fine dining.
Kookboek én gids
“De nieuwe Caribische keuken” is tevens een handige gids voor lekkerbekken die in het paradijs wonen of vakantie vieren op Curaçao. Het boek is doorspekt met toffe restauranttips, boodschappenlijstjes in het Papiaments en zéér mooie foto’s van het eiland. Zowel voor fijnproevers als voor fans van soulfood is dit fijne boek een must-have.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Justin Niessen
Met dit kookboek geeft Justin Niessen niet alleen zijn recepten weg. Hij biedt tegelijkertijd een inkijkje in de lokale keuken en daarmee in de geschiedenis van zijn geboorte-eiland. Justin vertelt: “Onze keuken stamt uit de slavernij. De zure zooi, het lelijkste, dat zowat oneetbare stukje vlees, dat was voor onze voorouders. Vrijwel alle gerechten op Curaçao zijn gebaseerd op kliekjes. Funchi, kadushi (cactussoep), keshi yená, allemaal ontstaan uit dat wat overbleef of in het wild groeide en dus geplukt of gehakt kon worden.”
Foto: Rick Arnold
Kyosei
Vanuit de passie voor mooie verhalen en fotografie zet Kyosei zich in om trots zichtbaar te maken. Door verhalen te delen, door mooi werk nóg beter tot zijn recht te laten komen. Het is dan ook niet verrassend dat het heerlijke boek van Justin Niessen uit de koker van Kyosei komt. Benieuwd naar meer van hun projecten en boeken? Neem eens een kijkje op hun website.
De nieuwe Caribische keuken: recepten
Natuurlijk vertellen we je niet alleen over het kookboek van Justin Niessen, we mogen ook drie van onze favoriete recepten met jullie delen!
Karni di stobá
Justin Niessen: “Met deze stobá heb ik eens een kookwedstrijd gewonnen. Veel mensen kennen dit gerecht in combinatie met truffelrisotto, gebakken paddenstoelen en parmezaan. Ik gebruik voor mijn stobá vaak rundernek, omdat je van dit vlees een mooi stoofpotje kunt maken zonder dat de structuur verloren gaat.”
> naar het recept: karni di stobá
Funchi fries
Heerlijk als bijgerecht, of gewoon als snack: deze funchi fries móét je gewoon een keer gemaakt hebben.
> naar het recept: funchi fries
Quesillo
Justin Niessen: “Quesillo, kesio in de alternatieve spelling, is een flan op basis van gecondenseerde melk.”
> naar het recept: quesillo
Lees ook:
Hotspots op Bonaire: de beste restaurants, foodtrucks & tips
Dit is waarom je Barbados niet mag missen als foodie
Foodies boekenclub: “Code Noir”
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.