Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Justin Niessen: De nieuwe Caribische keuken

Foodies boekenclub: “De nieuwe Caribische keuken”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

De nieuwe Caribische keuken

De Caribische keuken, in hoeverre je kunt praten over één keuken, stond lange tijd niet te boek als verfijnd. Kort door de bocht werd er vooral gestoofd en gefrituurd op Curaçao. Frituren was daar nog net geen basisbehoefte, grapte de bekende entertainer/presentator Jandino Asporaat eens. De Rotterdamse topkok Justin Niessen rekent daar in zijn restaurants en met het kookboek “De nieuwe Caribische keuken” voor eens en altijd mee af. Hij heeft soulfood dan ook getransformeerd naar fine dining.

De nieuwe Caribische keuken

€ 27,50
de nieuwe caribische keuken cover

Kookboek én gids

“De nieuwe Caribische keuken” is tevens een handige gids voor lekkerbekken die in het paradijs wonen of vakantie vieren op Curaçao. Het boek is doorspekt met toffe restauranttips, boodschappenlijstjes in het Papiaments en zéér mooie foto’s van het eiland. Zowel voor fijnproevers als voor fans van soulfood is dit fijne boek een must-have.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Justin Niessen

Met dit kookboek geeft Justin Niessen niet alleen zijn recepten weg. Hij biedt tegelijkertijd een inkijkje in de lokale keuken en daarmee in de geschiedenis van zijn geboorte-eiland. Justin vertelt: “Onze keuken stamt uit de slavernij. De zure zooi, het lelijkste, dat zowat oneetbare stukje vlees, dat was voor onze voorouders. Vrijwel alle gerechten op Curaçao zijn gebaseerd op kliekjes. Funchi, kadushi (cactussoep), keshi yená, allemaal ontstaan uit dat wat overbleef of in het wild groeide en dus geplukt of gehakt kon worden.”

Justin Niessen: De nieuwe Caribische keuken

Foto: Rick Arnold

Kyosei

Vanuit de passie voor mooie verhalen en fotografie zet Kyosei zich in om trots zichtbaar te maken. Door verhalen te delen, door mooi werk nóg beter tot zijn recht te laten komen. Het is dan ook niet verrassend dat het heerlijke boek van Justin Niessen uit de koker van Kyosei komt. Benieuwd naar meer van hun projecten en boeken? Neem eens een kijkje op hun website.

De nieuwe Caribische keuken: recepten

Natuurlijk vertellen we je niet alleen over het kookboek van Justin Niessen, we mogen ook drie van onze favoriete recepten met jullie delen!

Karni di stobá

Justin Niessen: “Met deze stobá heb ik eens een kookwedstrijd gewonnen. Veel mensen kennen dit gerecht in combinatie met truffelrisotto, gebakken paddenstoelen en parmezaan. Ik gebruik voor mijn stobá vaak rundernek, omdat je van dit vlees een mooi stoofpotje kunt maken zonder dat de structuur verloren gaat.”

> naar het recept: karni di stobá

Karni di stobá

Funchi fries

Heerlijk als bijgerecht, of gewoon als snack: deze funchi fries móét je gewoon een keer gemaakt hebben.

> naar het recept: funchi fries

Funchi fries

Quesillo

Justin Niessen: “Quesillo, kesio in de alternatieve spelling, is een flan op basis van gecondenseerde melk.”

> naar het recept: quesillo

Quesillo

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!