
Een schaamteloos goed kookboek
Lees verder na de advertentie
In “Een schaamteloos goed kookboek” laat kooksensatie Joshua Weissman je zien dat de basics die je nodig hebt om écht goede gerechten te maken, helemaal niet zo moeilijk te leren zijn. Het perfecte kookboek voor iedereen die op laagdrempelige wijze wil leren koken from scratch.
Bedenk maar eens dat 50 tot 80 procent van alles wat in je mond belandt is gemaakt door anderen. Pesto, barbecuesaus, mozzarella, pindakaas, taco’s, noem het maar op. Pas als je de basics zelf maakt, weet je hoe jouw favoriete gerecht écht hoort te smaken. Zo leer je de skills die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden. Het boek bevat honderd klassiekers als pasta carbonara, eggs benedict, patatas bravas en bijvoorbeeld de perfecte hamburger. Gewoon goed eten, zonder poespas, maar vakkundig bereid. Door jou natuurlijk!

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Joshua Weissman
Joshua Weissman is een jonge Amerikaanse kok, maar heeft hij zijn strepen al meer dan verdiend. Hij komt uit een familie van koks en stond in zijn carrière al in de keukens van diverse restaurants, waaronder een aantal toprestaurants. Op social media is deze kok met miljoenen volgers ontzettend populair met zijn filmpjes, waarin hij bijvoorbeeld klassiek comfortfood klaarmaakt.
Volgens Joshua Weissman zijn er geen regels als het op koken aankomt. “Eigenlijk zou iedereen culinaire intuïtie moeten opbouwen”, vertelt hij ons. “Natuurlijk zeg ik niet dat er niets vastligt op het gebied van koken, ik ben zelf een groot voorstander van een perfecte, tot in de puntjes uitgevoerde techniek.” Wat Joshua voorstelt is niet zomaar iets doen, maar een nieuw gedachteproces op basis van legitieme feiten en persoonlijke voorkeuren. Zodra je een eigen culinaire intuïtie opbouwt begrijp je dit volgens hem.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Maak je eigen basisingrediënten
Volgens Joshua gaat er een wereld voor je open op het moment dat je zelf je basisingrediënten gaat maken. Vaak is het helemaal niet moeilijk om zelf pesto of brood te maken, terwijl het ook nog eens lekkerder is dan uit de supermarkt. Reden genoeg om op onderzoek uit te gaan aan de hand van zijn boek. Hij leert je een goede basis aan, met diverse recepten. Zo staan er veel klassiekers in het boek, allemaal opgebouwd van scratch af aan. Twee vliegen in een klap dus; je leert klassieker maken én krijgt er ook nog eens een hoop basisrecepten bij.
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Limoentaart
Joshua Weissman: “Toen ik klein was, nam mijn moeder me om het weekend mee naar Californa Pizza Kitchen. Een van haar favoriete desserts op de menukaart was Key lime pie, die ze bestelde na een licht hoofdgerecht. Pas later begreep ik haar limoentaartverslaving. Zoals je weet houd ik graag het heft in eigen hand en maak ik deze taart liever zelf. Dit is beslist een van de lekkerste limoentaarten (behalve dan de taarten in de Florida Keys). Als je geen Key-limoenen kunt vinden, kun je ook gewone gebruiken – zolang je het mij maar niet laat weten.”
> naar het recept: limoentaart
Eggs benedict
Joshua Weissman: “Een hotelklassieker, dus laten we niet te veel afwijken van het basisrecept. Ik vind dat iedereen moet weten hoe je eieren pocheert. Goed, het lijkt misschien eng, maar je moet er gewoon even doorheen. En om je op weg te helpen geef ik je hier een recept voor een makkelijke hollandaisesaus uit de blender.”
> naar het recept: eggs benedict
Lees ook:
Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.