Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Een tafel vol: Canelés met misoboter

Foodies boekenclub: “Een tafel vol”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Een tafel vol

In “Een tafel vol” nodigt Meike Krüger je uit voor een culinaire reis langs haar favoriete landen in de wereld: van Spanje en Italië tot aan Mexico en Peru en van China en Thailand tot aan Georgië en Turkije.

Ieder hoofdstuk bestaat uit acht tot tien gerechten die je allemaal tegelijkertijd kunt serveren. Dat staat superfeestelijk en gastvrij en er is altijd voldoende keuze voor gasten met bepaalde eetvoorkeuren of -restricties. Iedereen kan opscheppen wat hem of haar lekker lijkt en misschien nog wel het allerbeste; jij hoeft alleen nog maar op te staan voor het dessert.

Een tafel vol

€ 35,00
cover een tafel vol

Korte recepten

De recepten zijn kort, niet te ingewikkeld en met niet al te veel ingrediënten. Ieder diner is goed voor te bereiden en voorzien van een duidelijke planning, zodat je op de avond zelf maximaal een half uur in de keuken hoeft te staan. Zo heb je tijd over om te genieten met je gasten en er een onvergetelijke avond van te maken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De liefde voor eten

Meike Krüger vertelt over het ontstaan van haar passie: “De liefde voor eten is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders runden, naast hun werk, een biologische boerderij. We hadden kippen, eenden, ganzen, varkens, schapen, geiten en een enorme moestuin. De buurman bracht ons forellen uit zijn vijver en met vrienden deelden we ieder jaar een rund voor de slacht. In de zomer werden groenten en fruit ingemaakt voor consumptie in de winter en in de herfst plukten we paddenstoelen in het bos.”

Kortom; Meike weet als geen ander hoe het is om met de seizoenen mee te eten. Daarnaast weet ze goed waar het eten op je bord vandaan komt. Kennis die zichtbaar goed van pas kwam bij het maken van het boek, haar verhalen en uitleg lezen heerlijk weg.

Over een tafel vol

Meike vindt het heerlijk om dagen in haar eentje te hakken en te snijden in de keuken. Ze vertelt: “Ik vind het ook niet erg om met zes pannen, de frituur en de rijstkoker in de keuken te staan, terwijl mijn gasten een glas wijn drinken en bijpraten. Maar vanaf het moment dat het eten op tafel staat wil ik aanschuiven, naar de gesprekken luisteren, meepraten en vooral; ontspannen.”

Tegenwoordig kookt Meike graag allemaal verschillende gerechten uit één land, die tegelijkertijd op tafel kunnen. Meike: “Ik varieer tussen koude gerechten die je van tevoren klaar kunt maken en warme gerechten die ik op het laatst afmaak en serveer.”

De wereld rond

In “Een tafel vol” neemt Meike je mee op reis. Ze deelt recepten voor een tafel vol met Franse recepten, maar ook landen als Spanje, China, Thailand en Sri Lanka komen aan bod. Dat maakt het een ontzettend compleet boek, waar je voorlopig wel even mee vooruit kunt.

Om een inkijkje te geven mogen we drie recepten delen uit het hoofdstuk Frankrijk, inclusief een dessert om je vingers bij af te likken!

Linzensalade met spek, paprika en peterselie

Een heerlijke salade die zo op tafel staat en ook nog eens ontzettend lekker is. Wil je liever vegetarisch? Laat dan het spek weg.

> naar het recept: linzensalade met spek, paprika en peterselie

Een tafel vol: linzensalade met spek, paprika en peterselie

Prei in saffraanvinaigrette

Zo heb je waarschijnlijk nog nooit prei gegeten. Probeer het uit met dit fijne recept en je wil waarschijnlijk nooit meer anders.

> naar het recept: prei in saffraanvinaigrette

Prei in saffraanvinaigrette

Canelés met misoboter

Meike: “Canelés zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen. Ze zijn dan nog een beetje warm en vloeibaar vanbinnen. Door de misoboter krijgen ze ook een hartige toets. Er bestaan prachtige koperen vormpjes; die moet je voor gebruik wel eerst inbranden. Persoonlijk gebruik ik liever siliconen vormpjes omdat de canelés dan gemakkelijker te storten zijn.”

> naar het recept: canelés met misoboter

Een tafel vol: Canelés met misoboter

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!