Advertentie
Het kleine boek voor aperitieven
“Het kleine boek voor aperitieven” is het ideale cadeauboek voor de feestmaanden. Trakteer jezelf of je gasten op een feestelijk drankje voor je aan tafel gaat. Van bekende tot ook minder bekende aperitiefdrankjes: dit boek biedt keuze uit 50 klassieke cocktails en verrukkelijke drankjes.
“Het kleine boek voor aperitieven” is handig ingedeeld op dranksoort als basis: gin, wijn & versterkte wijn als port en sherry, mousserende wijn, en vermouth. Daarnaast vind je overige cocktails op basis van onder andere rum, wodka en ook whisky. Ga zelf aan de slag en tover in een handomdraai de lekkerste aperitieven op tafel.
Eenvoudige cocktails
Serveer iets heel eenvoudigs als Pink Gin waarbij je bijvoorbeeld alleen maar zes druppels angosturabitters aan de gin hoeft toe te voegen. Of wat dacht je van een heerlijke Adonis, gemaakt van zoete vermouth, sherry en ook oranjebitters, gegarneerd met gemarineerde koffieboontjes. Van beroemde cocktails als Boulevardier, Black Velvet en Bellini tot de iets minder bekende cocktails als Americano Shandy en ook Mauresque. Proost: geniet, maar drink met mate!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Kate Hawkings
“Ik was twaalf toen ik voor het eerst het woord ‘aperitief ’ hoorde”, vertelt Kate Hawkings, schrijfster van “Het kleine boek voor aperitieven”. Ze vertelt verder: “Ik was met mijn ouders en oudste zus in een pronkerig hotel om de tachtigste verjaardag van mijn oudtante Margaret te vieren. Onze gastheer sprak vervolgens de onsterfelijke woorden: ‘Wenst u alvast te beginnen met een aperitief?’”
“De drankjes werden geserveerd in onberispelijke kristallen glazen”, vertelt Karin. “Op dat moment ontstond mijn liefde voor het aperitief – vanwege het woord zelf, het gevoel dat er iets speciaals staat te gebeuren, en uiteraard de drankjes.” Zie nu – jaren later – het resultaat. Door de liefde voor het aperitief maakte Karin een prachtig en handzaam boek, boordevol recepten voor diverse drankjes, cocktails en aperitieven. Ben je van plan iets bijzonders te schenken tijdens de feestdagen of de eerstvolgende borrel? Dan mag dit boek absoluut niet ontbreken.
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Spritz
Kate Hawkings: “De Venetianen kunnen claimen dat zij de Spritz hebben uitgevonden. Dit drankje werd oorspronkelijk gemaakt met lokale amaro (Italiaanse kruidenbitter) en witte wijn en aangelengd met bruiswater; ideaal om aan het eind van een warme zomerdag de eerste dorst te lessen.”
> naar het recept: Spritz
Americano Shandy
Kate Hawkings: “‘Ben je gek geworden?’ zeiden ze. ‘Misschien,’ antwoordde ik, ‘maar laten we het toch proberen.’ Campari en zoete vermout kunnen het verrassend goed vinden met hoppig lagerbier, waardoor er een dorstlessende shandy met een zeker Italiaans elan ontstaat. De meeste lagerbieren zitten in blikjes of flesjes van 330 ml, precies genoeg voor twee drankjes.”
> naar het recept: Americano Shandy
Gin and It
Kate Hawkings: “De Gin and It – gin en Italiaanse vermout – is een van mijn favoriete cocktails. Hij duikt op in veel oude films en boeken, maar lijkt onverklaarbaar uit de gratie te zijn geraakt.”
> naar het recept: Gin and It
Lees ook:
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.