Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Hot cocktails

Hot cocktails voor de feestdagen

Advertentie

Vier verwarmende wintercocktails om een blosje op je wangen te toveren. Zet alles maar alvast klaar voor de borrel tijdens de feestdagen!

Hot cocktails voor kerst

Cocktails passen goed bij de feestdagen, ze maken de borrel of het diner nóg feestelijker. Deze vier cocktails zijn perfect voor de koukleumen; of als je gewoon graag net even wat anders schenkt. Wat dacht je van klassieke eggnog of warme chocolademelk met whisky bijvoorbeeld? Met deze hot cocktails zit jij er warmpjes bij tijdens de feestdagen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Eggnog

Deze klassieke cocktail mag niet ontbreken tijdens de feestdagen. Het drankje is zoet, kruidig én verwarmend. Zo zit je er goed bij tijdens de borrel. Het meest ideale? Je kunt de eggnog ruim van tevoren maken. Hoe langer je ‘m laat staan, des te beter trekken alle smaken in deze hot cocktail!

> naar het recept: eggnog

2. Kersenglühwein

Je kent de klassieke glühwein vast wel van de kerstmarkt. Of misschien heb je deze weleens in de winter besteld bij je favoriete hotspot. Deze variant is niet voor niets één van onze favoriete hot cocktails deze winter. Glühwein, maar dan met kersen. We waarschuwen je alvast, dit wordt vast je nieuwe favoriet!

> naar het recept: kersenglühwein

Hot cocktails

3. Glühwein van port met laurier en rozemarijn

Als we het dan toch over glühwein hebben mag dit recept niet ontbreken in ons lijstje met hot cocktails. Port geeft de glühwein een diepe en rijke smaak. Daarnaast zorgen de kaneel, peper, kruidnagel en laurier voor een kruidige en zoete balans. Je hebt maar 30 minuten nodig om deze cocktail te maken, al geldt hier hetzelfde als bij de eggnog: laat de smaken er wat langer intrekken voor optimaal resultaat!

> naar het recept: glühwein van port met laurier en rozemarijn

4. Hot cocktails: whisky-chocolademelk

Warme chocolademelk met slagroom, wie wordt daar nu niet vrolijk van? Zeker op dagen dat het donker, guur en koud is. Wij hebben de ultieme remedie: whisky-chocolademelk! Je hebt vast weleens chocolademelk met een scheutje rum gedronken. Geloof ons, dit is nóg lekkerder!

> naar het recept: whisky-chocolademelk

Hot cocktails

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!