Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Japan - het vegetarische kookboek: gegrilde shiitake met geraspte daikon

Foodies boekenclub: “Japan – het vegetarische kookboek”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Japan – het vegetarische kookboek

Japan – het vegetarische kookboek” laat de elegante eenvoud zien van de Japanse vegetarische keuken. De recepten zijn ingedeeld naar bereidingswijze en met verse ingrediënten van het seizoen bereid. Zowel de prachtige fotografie als de recepten reflecteren de bewuste aandacht en waardering van de Japanse keuken voor de natuur.

Nancy Singleton Hachisu is dé culinaire autoriteit en laat zien hoe je de unieke smaken van de Japanse keuken ook thuis op tafel kunt zetten. Daarnaast deelt ze haar expertise over Japanse ingrediënten en de cultuur, rituelen en tradities van deze uitzonderlijke keuken. Kortom, het is niet alleen een kookboek, maar ook een prachtig naslagwerk.

Japan – het vegetarische kookboek

€ 49,99
cover japan - het vegetarische kookboek

Nancy Singleton Hachisu

Nancy Singleton Hachisu werd geboren in Californië en woont met haar Japanse echtgenoot op een boerderij in de provincie Saitama. Ze schreef vier boeken en schreef onder andere voor The Art of Eating, Saveur, Food & Wine, National Geographic Food, en BBC Travel. Hachisu was ook te zien in de ‘Salt’ aflevering van de bekende Netflix-serie Salt Fat Acid Heat, van Samin Nosrat. Nancy beschikt over ontzettend veel kennis van de Japanse keuken, die ze maar al te graag met de wereld deelt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Boordevol recepten

Het nieuwe boek van Nancy staat boordevol achtergrondinformatie en recepten. Zo vind je maar liefst meer dan 250 smaakvolle recepten, stuk voor stuk vegetarisch. Bijkomend voordeel: de meeste recepten kosten nauwelijks tijd, zijn niet moeilijk om te maken én staan zo op tafel. Maak van tevoren een rondje door de Aziatische supermarkt voor de juiste ingrediënten en ga vervolgens aan de slag met de heerlijke recepten.

Onze favoriete recepten uit Japan – het vegetarische kookboek

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit het kookboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Spoiler alert: de tofu cake is verslavend lekker!

Romige broccolistelensoep

Nancy Singleton Hachisu: “Als je broccoligerechten maakt waar je alleen de roosjes voor gebruikt, is deze soep een uitstekende manier om de stelen te benutten. Het tevreden gevoel dat je de hele groente gebruikt en niets verspilt is bonus. De stelen bevatten essentiële mineralen en vitamines, dus zijn ze ook zeer voedzaam. Voor een zuivelvrije versie van deze lichte en heerlijke soep kan je in plaats van boter en melk, ongeroosterde sesamolie en sojamelk gebruiken.”

> naar het recept: romige broccolistelensoep

Romige broccolistelensoep

Gegrilde shiitake met geraspte daikon

Nancy Singleton Hachisu: “In de jaren zestig en zeventig waren gegrilde champignons met gehakte steeltjes, broodkruim, kruiden, boter en Parmezaanse kaas een populaire hors-d’oeuvre in de Verenigde Staten. In deze frisse, ongebruikelijke Japanse versie zit geen zuivel, en mengen we de gehakte steeltjes met geraspte daikon in plaats van broodkruim, om de vulling extra smeuïg te maken. Om de daikon de gewenste fijne consistentie te geven moet je een Japanse rasp (oroshiki) of oroshigane gebruiken.”

> naar het recept: gegrilde shiitake met geraspte daikon

Japan - het vegetarische kookboek: gegrilde shiitake met geraspte daikon

Tofu cake

Nancy Singleton Hachisu: “Topkwaliteit tofu is een uitstekende toevoeging aan desserts, en maakt ze niet alleen romig, maar ook gezond.”

> naar het recept: tofu cake

tofu cake

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!