Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Let's Go

Foodies boekenclub: “Let’s go” van London Loy

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Deze week "Let's Go" van London Loy.

Let’s go

Hoe combineer je de juiste ingrediënten om je lijf de beste energie te geven? Niet alleen voor, tijdens of na het sporten, maar ook tijdens een stressvolle werkweek of om een intensieve baan vol te houden. Hoe activeer je jouw brein zodat je extra focus hebt? Met welke voeding kun je het beste ontspannen? In het kookboek “Let’s go” neemt London Loy je mee op zijn ontdekkingstocht door rijke, voedzame ingrediënten en wat daarvan het effect is op jouw lichaam en geest. Hij leert je om weer echt te proeven, te luisteren naar je lijf en geeft je een stimulans om door voeding je natuurlijke kracht te (her)ontdekken.

Uit het boek

Let’s go

€ 34,99
cover let's go London Loy

London Loy

Wie ‘London’ zegt, zegt ‘lekker’. Hij speelt met smaken, want gezonder eten hoeft nooit saai te zijn. Zoete trek? Ook daar zijn gezondere variaties voor! Daarnaast spreekt London Loy met diverse sporters en publieke figuren over wat zij eten als ze fysiek of mentaal moeten presteren. “Let’s go” is een krachtig boek met frisse en hedendaagse recepten, die ook nog eens zijn gecheckt door een sportdiëtist.

Je kent London Loy waarschijnlijk als vaste tv-chef bij Koffietijd. Daarnaast heeft hij jaren in de keukens van diverse restaurants gestaan en heb je ‘m vast weleens voorbij zien komen op 24Kitchen. Met zijn nieuwe boek deelt hij niet alleen zijn favoriete recepten, hij neemt je mee in zijn persoonlijke reis naar gezond eten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gezond én lekker

Het boek begint bij de keuring die London Loy onderging voor Expeditie Robinson. London vertelt: “Hoge bloeddruk! Dat krijg je dan te horen als je naar een keuring moet voor een tv-programma. Ik werd op achtenveertigjarige leeftijd weer eens helemaal gecheckt, zowel fysiek als geestelijk. Bij een bloedcontrole bleek dat ik misschien nierschade had, leverschade, hartritmestoornissen, hoog cholesterol, bloeddruk van 200 over 130! Wacht even! Stop! Middelbaar en 103 kilo lichaamsgewicht, laten we het vetpercentage nog maar even laten voor wat het is.”

Dit zette hem aan het denken. “Ja, ik hou van eten”, vertelt London Loy. “Wat extra boter of frambozenjam op een smaakvolle goed gebakken croissant. Heerlijk. Oma’s perfect gebakken aardappeltjes mét mayonaise, taarten of sandwiches waar je u tegen zegt. Kan toch allemaal, want ik train ook twee tot vier keer in de week? Ik schrok zo door die keuring, ik was het er voor mezelf totaal niet mee eens dat dit de uitslag was. Toch stond het daar nu mooi wel even zwart-op-wit. Zo, London, je moet wel wat gaan doen als je mee wilt met Expeditie Robinson! En daar ontstond mijn nieuwe boek!” London ging meteen los, draaide honderdtachtig graden en gooide het roer om.

Hard trainen

Het roer om betekende in het geval van London Loy vooral heel hard trainen, zowel binnen als buiten de sportschool. Met zijn sportachtergrond moest dit wel goedkomen. Toch vergt het behoorlijk wat inspanning, net als de tweede stap: minder eten. London vertelt: “Het tweede wat ik deed was minder eten, volgens het principe ‘hara hachi bu’. Een begrip uit het confucianisme dat vrij vertaald betekent dat je eet tot je tachtig procent vol zit.” Dit werkte goed, ook met tachtig procent voldoening kan je op en top genieten volgens London, zonder dat je vervolgens uitgeteld op de bank ligt. In zijn nieuwe boek “Let’s Go” neemt London Loy je mee op reis, hij deelt openhartig en kwetsbaar over zijn eigen reis en enthousiasmeert je om zelf aan de slag te gaan. Met zijn recepten en tips, maar natuurlijk wel op een manier die bij je past.

Kortom; “Let’s Go” is een boek waarin London Loy je op een persoonlijke en kwetsbare manier meeneemt in zijn strijd, aan de hand van heerlijke en maakbare recepten.

Recepten uit Let’s go van London Loy

Uiteraard delen we ook drie heerlijke recepten uit het boek “Let’s go” van London Loy, zo kun je alvast kennis maken met de heerlijke recepten!

Expeditie-empanadas met pindakaas

London: “Tja, we noemden het empanada’s op het Expeditie Robinson-eiland. In een echt goed empanada-recept gaat ook boter, melk en eigeel – althans zo maak ik mijn standaard empanadadeegje thuis. Het is nu Expeditie, dus zijn er geen eieren und melk. Wel wonnen we met een proef stroopwafels, drop en een pot pindakaas. Dus ik kwam op het idee om als vulling voor onze empanada’s pindakaas te gebruiken. We waren een stel blije kindjes die aan het snoepen waren. Wat was dat lekker! Een likje sambal en wat grof gehakte pinda’s door de pindakaas maken het af. Zo simpel kan het zijn.”

> naar het recept: expeditie-empanadas met pindakaas

Expeditie-empanadas met pindakaas

Rico’s chicken

London: “Ongelooflijk. Dat ik al bijna vier jaar mag koken voor de wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. Twee weken lang zit hij intern met zijn hoofdtrainer Dennis. Dan mag ik clean, gezond en heel voedzaam koken. De focus is op hoog niveau. Ik moet er ook voor zorgen dat hij niet ziek wordt en dat hij het beste van het beste krijgt. Dat doe ik voor de champ als hij in de wedstrijdmodus zit, vlak voor de game. Deze kip is echt krachtvoer (eiwitknaller!) en favoriet vanwege de smaak. Om niet te veel zout toe te voegen gebruik ik ketjapsoorten die laag in zout zijn.”

> naar het recept: Rico’s chicken

Rico's chicken

Limabonen in tomatensaus

London: “Wij zijn thuis limabonen-in-tomatensaus-fans. Nadia en ik sowieso, Satori en Nini hebben hun momenten. Dit gerecht is een echte knaller en omdat het uit de oven komt heeft het nog meer diepgang. Thanks, oven! Als je dit een dag van tevoren maakt, zijn de smaken nog optimaler en dansen ze in je mond. Lima­bonen zijn rijk aan ijzer en nog veel meer moois, zoals zink, fosfor, kalium en calcium. Best een stoere boon, vind je niet? De smaak is romig en boterachtig, ooo, dit is zo gruwelijk lekker met tzatziki. Ben je al begonnen met koken?”

> naar het recept: limabonen in tomatensaus

Let's go: limabonen in tomatensaus

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!