Advertentie
Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Pien laat haar eten zien – vol. 2
Na het succes van haar eerste kookboek laat Pien Wekking nu nog meer eten zien in “Pien laat haar eten zien – vol. 2“. Met meer dan 70 gloednieuwe, bijzondere en de allerlekkerste recepten voor onvergetelijke avonden.
Verras je gasten op zo’n avond door gamba’s en inktvis in pittige saus te serveren, gevolgd door zelfgemaakte ravioli met ricotta, erwtenpuree en pistachepesto. Maak het feest compleet met een espresso crème brûlée. Hoe indrukwekkend het ook klinkt en eruit ziet: niets is te moeilijk, maar alles is meer dan de moeite waard.
Eerbetoon
Dit boek is een eerbetoon aan de grote inspiratiebronnen van Pien: de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken én de geweldige levenshouding. Bovenal is dit boek een ode aan koken met liefde, het plezier van een mooi gedekte tafel en aan samen genieten.
Want laten we eerlijk zijn; niets gaat boven een avond met heerlijk eten, samen met vrienden en familie.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pien Wekking
De liefde voor koken en eten is Pien Wekking met de paplepel ingegoten. En dus was zij altijd degene die heerlijke etentjes voor haar vrienden organiseerde. Door corona werd ze echter gedwongen haar recepten via Instagram (@pienlaathaaretenzien) te delen. En dat liep een beetje uit de hand.
Ondertussen is ze meer dan 170.000 volgers en een succesvol kookboek verder. En haar nieuwe kookboek “Pien laat haar eten zien – vol. 2”? Dat wordt vast en zeker ook een succes.
Onze favoriete recepten uit Pien laat haar eten zien – vol. 2
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit “Pien laat haar eten zien – vol. 2”, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.
Farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat
Pien: “Farro is een oude tarwesoort die populair is om zijn nootachtige smaak, zachte textuur en voedingswaarde. Ik gebruik het vaak voor salades, maar het is ook heerlijk in soep. Deze farrosalade is een aanrader voor je vaste repertoire omdat je hem makkelijk kunt aanvullen met ingrediënten die je nog in huis hebt of die je voorkeur hebben. Uiteindelijk heeft deze salade eigenlijk alleen de basis nodig: de heerlijke dressing van zongedroogde tomaat, balsamico, honing, mosterd en citroen. Ik serveer hem het liefst met rucola, artisjok, mozzarella en groene olijven, zoals in dit recept.”
Paccheri met tomatensaus, burrata en gerookte aubergine
Pien: “De Italiaanse keuken bewijst dat het echt niet ingewikkeld hoeft. Er zijn maar weinig dingen waar ik zo van kan genieten als van pasta bedekt met een rijke tomatensaus. Deze versie, met zachte, gepofte aubergine en zoete cherrytomaatjes, is een van mijn favoriete recepten, juist omdat het zo eenvoudig is. Roer de romige burrata erdoor en de smaken smelten samen. Bereid je voor op een wekelijks terugkerende craving want dit zul je keer op keer opnieuw willen maken.”
Plaatpizza met citroenpesto, mortadella, vijgen, stracciatella en pistache
In een half uur een fantastisch gerecht op tafel? Dan zit je met dit recept van Pien goed, beloofd!
Foto’s: Isabelle Bucx
Lees ook:
Onze tips
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.