Pien laat haar eten zien – vol. 2
Na het succes van haar eerste kookboek laat Pien Wekking nu nog meer eten zien in “Pien laat haar eten zien – vol. 2“. Met meer dan 70 gloednieuwe, bijzondere en de allerlekkerste recepten voor onvergetelijke avonden. Verras je gasten op zo’n avond door gamba’s en inktvis in pittige saus te serveren, gevolgd door zelfgemaakte ravioli met ricotta, erwtenpuree en pistachepesto. Maak het feest compleet met een espresso crème brûlée. Hoe indrukwekkend het ook klinkt en eruit ziet: niets is te moeilijk, maar alles is meer dan de moeite waard.

Eerbetoon
Dit boek is een eerbetoon aan de grote inspiratiebronnen van Pien: de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken én de geweldige levenshouding. Bovenal is dit boek een ode aan koken met liefde, het plezier van een mooi gedekte tafel en aan samen genieten. Want laten we eerlijk zijn; niets gaat boven een avond met heerlijk eten, samen met vrienden en familie.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Pien Wekking
De liefde voor koken en eten is Pien Wekking met de paplepel ingegoten. En dus was zij altijd degene die heerlijke etentjes voor haar vrienden organiseerde. Door corona werd ze echter gedwongen haar recepten via Instagram (@pienlaathaaretenzien) te delen. En dat liep een beetje uit de hand. Ondertussen is ze meer dan 170.000 volgers en een succesvol kookboek verder. En haar nieuwe kookboek “Pien laat haar eten zien – vol. 2”? Dat wordt vast en zeker ook een succes.
Onze favoriete recepten uit Pien laat haar eten zien – vol. 2
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit “Pien laat haar eten zien – vol. 2”, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.
Farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat
Pien: “Farro is een oude tarwesoort die populair is om zijn nootachtige smaak, zachte textuur en voedingswaarde. Ik gebruik het vaak voor salades, maar het is ook heerlijk in soep. Deze farrosalade is een aanrader voor je vaste repertoire omdat je hem makkelijk kunt aanvullen met ingrediënten die je nog in huis hebt of die je voorkeur hebben. Uiteindelijk heeft deze salade eigenlijk alleen de basis nodig: de heerlijke dressing van zongedroogde tomaat, balsamico, honing, mosterd en citroen. Ik serveer hem het liefst met rucola, artisjok, mozzarella en groene olijven, zoals in dit recept.”
> naar het recept: farrosalade met artisjok en dressing van zongedroogde tomaat
Paccheri met tomatensaus, burrata en gerookte aubergine
Pien: “De Italiaanse keuken bewijst dat het echt niet ingewikkeld hoeft. Er zijn maar weinig dingen waar ik zo van kan genieten als van pasta bedekt met een rijke tomatensaus. Deze versie, met zachte, gepofte aubergine en zoete cherrytomaatjes, is een van mijn favoriete recepten, juist omdat het zo eenvoudig is. Roer de romige burrata erdoor en de smaken smelten samen. Bereid je voor op een wekelijks terugkerende craving want dit zul je keer op keer opnieuw willen maken.”
> naar het recept: paccheri met tomatensaus, burrata en gerookte aubergine
Plaatpizza met citroenpesto, mortadella, vijgen, stracciatella en pistache
In een half uur een fantastisch gerecht op tafel? Dat zit je met dit recept van Pien goed, beloofd!
> naar het recept: plaatpizza met citroenpesto, mortadella, vijgen, stracciatella en pistache
Foto’s: Isabelle Bucx