
Rudolph van Veen
Lees verder na de advertentie
Waarschijnlijk ken je Rudolph van Veen als chefkok van verschillende televisieprogramma’s op RTL en 24Kitchen. Onlangs spraken we Rudolph nog over het tienjarig bestaan van 24Kitchen. Hij werd geboren in BelgiĆ« en groeide later op in Tilburg. Rond zijn twintigste werd hij leerlingkok bij Cas Spijkers. Inmiddels is hij jaren verder en heeft hij meerdere kookboeken gepubliceerd. In oktober kwam zijn nieuwe boek uit: “Rudolph’s Bakery 2“.
Rudolph’s Bakery 2
Dit onweerstaanbare nieuwe bakboek van Meester Patissier Rudolph van Veen staat boordevol recepten. Je vindt maar liefst 130 recepten in “Rudolph’s Bakery 2”. Wat dacht je bijvoorbeeld van klassieke pretzels of Deense droomcake? Oogstrelende cakes, heerlijke koekjes, prachtige taarten en vers brood. Alles wat met bakken te maken heeft komt voorbij. Bij elk recept proef je de oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes van Rudolph.
Lees verder na de advertentie
Gouden regels
Het boek is juist zo toegankelijk door de laagdrempelige uitleg. Hoe moeilijk een recept ook lijkt in eerste instantie, Rudolph praat je erdoorheen met alle tips & tricks die hij deelt. Dit dubbeldikke bakboek staat dan ook boordevol met persoonlijke extra’s. Zo kan iedereen als een meesterbakker door de keuken huppelen. De meeste recepten zijn om te delen, al hoeft dat natuurlijk niet…

Lees verder na de advertentie
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Rudolph: “Volgens de legende werd de pretzel al in het jaar 610 gebakken door Italiaanse monniken als traktatie om jonge kinderen te belonen voor het leren van hun gebeden. De specifieke vorm is een verwijzing naar de kruislings voor het lichaam gevouwen armen tijdens het bidden. Deze belangrijke betekenis zou tevens kunnen verklaren waarom de vorm van de pretzel, in ons land bekend als krakeling, internationaal het symbool is geworden voor de bakkerij, wat je terugziet in de rijke variatie aan uithangborden. De typische mahoniebruine kleur van de pretzels ontstaat door het deeg te dompelen in natronloog, een waterige oplossing van natriumhydroxide. Je kunt het deeg natuurlijk ook bestrijken met geklutst ei, alleen krijg je dan niet de karakteristieke smaak en kleur van de originele pretzels. Natriumhydroxidekorrels zijn online te koop. Bewaar de natronloog na gebruik in een goed afgesloten glazen pot voor eventueel later gebruik.”
Lees verder na de advertentie
Rudolph: “Deze ongebakken cheesecake heeft een zomers tintje dankzij de kokos-pecanbodem en de passievruchtengelei. De vulling is heerlijk romig en mildzoet van smaak. Doordat er geen bindmiddel in de vulling zit moet de taart minstens een halve dag opstijven in de koelkast. Zelf vind ik het nog fijner om hem eerst een paar uur in de vriezer te leggen zodat de taartring wat makkelijker is te verwijderen. Daarna laat je de no bake cheesecake in de koelkast iets ontdooien tot hij wat zachter is om te snijden en van te snoepen.”
Rudolph: “Dit is zonder twijfel de bekendste cake uit Denemarken. Het begon allemaal toen Jytte Andersen uit het Deense Jutland deelnam aan een bakwedstrijd en haar inzending āDrommekageā noemde. Nadat Jytte de wedstrijd had gewonnen groeide haar creatie al snel uit tot de meest gegeten cake op de beroemde Deense koffietafels. In het originele recept is ‘Drommekage’ een platte cake bestaande uit twee lagen: een laag lichte vanillecake met daarboven een laagje sappige donkere kokoscake.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel Ʃn lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghiās topchef is nĆŗ uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.





