
Vega van Janneke Philippi
Lees verder na de advertentie
“Vega” is niet per se een boek alleen maar voor vegetariërs. Het is een boek voor iedereen die op zoek is naar nieuwe vegetarische inspiratie. Voor één dag, voor meerdere of voor alle dagen van de week. Niet alleen voor de dagelijkse maaltijd, ook voor etentjes met gasten ontdek je in dit boek volop nieuwe ideeën zonder vlees of vis. Met uiteraard vertrouwde ingrediënten, eenvoudige bereiding en bovenal heel erg lekker!

Voor elke moment
Het nieuwste kookboek “Vega” van Janneke Philippi is ingedeeld op groentesoort en geeft tal van diverse gerechten die ook heerlijk met elkaar te combineren zijn. Pasta’s, ovenschotels, curry’s, maar ook allerlei eiergerechten in de favoriete sauzen van Janneke. Denk bijvoorbeeld aan auberginesaté met gember en pindasaus, cajunrijst en ook paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel. Deze recepten zijn er voor elke dag, ook als je weinig tijd hebt. Pompoen-wellington met feta, krokante camembert en sushiballetjes met gemarineerde avocado zijn er dan weer voor de feestelijkere etentjes.
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Janneke Philippi
Janneke Philippi is kookboekenauteur en foodstyliste. Daarnaast schrijft ze ook recepten voor diverse tijdschriften. Samen met haar man – foodfotograaf en vormgever – Serge Philippi, maakte ze meerdere kookboeken. Hun boeken worden ook in het buitenland uitgegeven. Janneke en Serge wonen met hun gezin in het Limburgse Margraten. Met hun kennis en kunde zijn niet alleen de smaakvolle recepten erg goed te maken, de fotografie is ook nog eens ontzettend mooi. Haast elk receptbeeld zou je zo kunnen inlijsten om aan de muur te hangen.
Lees verder na de advertentie
Over Vega
In de inleiding van het boek vertelt Janneke over haar liefde voor groenten: “Groenten vormen de basis van mijn vegetarische maaltijden. Daarnaast vind je her en der door het boek allerlei gerechten die heerlijk zijn om ermee te combineren. Geitenlabneh, zelfgemaakt flatbread en gerookte buffelmozzarella zijn er voor de vegetarische borrel. Krokante krieltjes met citroen en gegratineerde artisjokken met olijvenmayonaise zijn perfect om een maaltijd feestelijk uit te breiden.” Dat is dan ook meteen wat dit boek zo bijzonder maakt, Janneke geeft ons volop nieuwe inspiratie voor elke gelegenheid. Of het nu om drukke doordeweekse dagen gaat of om een uitgebreid diner met gasten, met de recepten uit “Vega” kun je voorlopig even vooruit.
Om een inkijkje te geven mogen we drie recepten delen uit het nieuwe boek:
Lees verder na de advertentie
Geroosterde bloemkoolcurry met koriander
Janneke Philippi: “Geroosterd heeft bloemkool een extra volle smaak. Perfect in bijvoorbeeld een pittige Indiase curry! Schuif de bloemkoolroosjes in de oven terwijl je de rijst kookt en ook de saus maakt.”
Lees verder na de advertentie
Paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel
Janneke Philippi: “De gedroogde paddenstoelen geven de tomatensaus een extra hartige smaak. Afgewisseld met romige bechamelsaus met Parmezaanse kaas staat deze stevige lasagne als een huis op je bord, maar dan vindt vast iedereen. Snijd aan en geniet van deze familiefavoriet!”
Lees verder na de advertentie
Krokante aubergine met harissa-olie en tijm
Janneke Philippi: “Deze eenvoudige aubergines hebben alles in zich: ze zijn zacht, pittig én ook nog eens krokant. Serveer ze met quinoa of bijvoorbeeld (wilde) rijst. Lekker met een schaaltje olijvenmayonaise.”
Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






