Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vega: krokante aubergine met harissa-olie en tijm

Foodies boekenclub: “Vega”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Vega van Janneke Philippi

Vega” is niet per se een boek alleen maar voor vegetariërs. Het is een boek voor iedereen die op zoek is naar nieuwe vegetarische inspiratie. Voor één dag, voor meerdere of voor alle dagen van de week. Niet alleen voor de dagelijkse maaltijd, ook voor etentjes met gasten ontdek je in dit boek volop nieuwe ideeën zonder vlees of vis. Met uiteraard vertrouwde ingrediënten, eenvoudige bereiding en bovenal heel erg lekker!

Vega

€ 32,99
cover Vega

Voor elke moment

Het nieuwste kookboek “Vega” van Janneke Philippi is ingedeeld op groentesoort en geeft tal van diverse gerechten die ook heerlijk met elkaar te combineren zijn. Pasta’s, ovenschotels, curry’s, maar ook allerlei eiergerechten in de favoriete sauzen van Janneke. Denk bijvoorbeeld aan auberginesaté met gember en pindasaus, cajunrijst en ook paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel. Deze recepten zijn er voor elke dag, ook als je weinig tijd hebt. Pompoen-wellington met feta, krokante camembert en sushiballetjes met gemarineerde avocado zijn er dan weer voor de feestelijkere etentjes.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Janneke Philippi

Janneke Philippi is kookboekenauteur en foodstyliste. Daarnaast schrijft ze ook recepten voor diverse tijdschriften. Samen met haar man – foodfotograaf en vormgever – Serge Philippi, maakte ze meerdere kookboeken. Hun boeken worden ook in het buitenland uitgegeven. Janneke en Serge wonen met hun gezin in het Limburgse Margraten. Met hun kennis en kunde zijn niet alleen de smaakvolle recepten erg goed te maken, de fotografie is ook nog eens ontzettend mooi. Haast elk receptbeeld zou je zo kunnen inlijsten om aan de muur te hangen.

Over Vega

In de inleiding van het boek vertelt Janneke over haar liefde voor groenten: “Groenten vormen de basis van mijn vegetarische maaltijden. Daarnaast vind je her en der door het boek allerlei gerechten die heerlijk zijn om ermee te combineren. Geitenlabneh, zelfgemaakt flatbread en gerookte buffelmozzarella zijn er voor de vegetarische borrel. Krokante krieltjes met citroen en gegratineerde artisjokken met olijvenmayonaise zijn perfect om een maaltijd feestelijk uit te breiden.” Dat is dan ook meteen wat dit boek zo bijzonder maakt, Janneke geeft ons volop nieuwe inspiratie voor elke gelegenheid. Of het nu om drukke doordeweekse dagen gaat of om een uitgebreid diner met gasten, met de recepten uit “Vega” kun je voorlopig even vooruit.

Om een inkijkje te geven mogen we drie recepten delen uit het nieuwe boek:

Geroosterde bloemkoolcurry met koriander

Janneke Philippi: “Geroosterd heeft bloemkool een extra volle smaak. Perfect in bijvoorbeeld een pittige Indiase curry! Schuif de bloemkoolroosjes in de oven terwijl je de rijst kookt en ook de saus maakt.”

> naar het recept: geroosterde bloemkoolcurry met koriander

Geroosterde bloemkoolcurry met koriander

Paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel

Janneke Philippi: “De gedroogde paddenstoelen geven de tomatensaus een extra hartige smaak. Afgewisseld met romige bechamelsaus met Parmezaanse kaas staat deze stevige lasagne als een huis op je bord, maar dan vindt vast iedereen. Snijd aan en geniet van deze familiefavoriet!”

> naar het recept: paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel

Paddenstoelenlasagne met parmezaanbechamel

Krokante aubergine met harissa-olie en tijm

Janneke Philippi: “Deze eenvoudige aubergines hebben alles in zich: ze zijn zacht, pittig én ook nog eens krokant. Serveer ze met quinoa of bijvoorbeeld (wilde) rijst. Lekker met een schaaltje olijvenmayonaise.”

> naar het recept: krokante aubergine met harissa-olie en tijm

Vega: krokante aubergine met harissa-olie en tijm

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!