Zin in salade van Bibi Loomans

Weg met de verdrietige drie-eenheid ijsbergsla, komkommer en tomaat die de Nederlandse huishoudens domineert, weg met de slappe slaatjes. Bibi Loomans – culinair redacteur én tv-kok bij Koffietijd – laat je zien dat een salade hét gerecht bij uitstek is om creatief mee te zijn in haar boek “Zin in salade“. Daag jezelf uit en kijk eens goed wat er nog in de koelkast en voorraadkast ligt. Van een goede salade blijf je dooreten, zoals bij een zak zoutjes op een statafel. De recepten zijn geschikt voor vrijwel elke gelegenheid; op een reguliere maandag, bij een fancy diner met vrienden, als kantoorlunch, op de kersttafel of als onderdeel van de paasbrunch of buurtbarbecue.

Zin in salade

Bestel het boek:

Zin in salade
€27,99

Recepten voor elk seizoen

Naast meer dan 50 saladerecepten voor elk seizoen, waarvan het merendeel vegetarisch, geeft Bibi extra inspiratie om het een en ander nóg lekkerder te maken. Zoals zelfgemaakte kruidenolie, pittige honing, gekonfijte tomaten, crispy sjalotten en ingemaakte venkel. Zo tover je straks vanuit je eigen saladebar op ieder moment van de dag iets lekkers op tafel.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bibi Loomans

Bibi Loomans studeerde journalistiek, maar kwam er al snel achter dat serieuze nieuwsredacties niets voor haar waren. Ze werd afgeleid door koken en eten, en kreeg voor het eerst een eigen keuken waar ze los kon gaan. Gelukkig heeft ze van haar hobby haar werk kunnen maken en als culinair redacteur bij het tv-programma Koffietijd. Sinds twee jaar kookt ze niet alleen achter, maar ook wekelijks vóór de schermen.

Bibi Loomans

Recepten uit “Zin in salade”

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Om je te inspireren mogen we alvast drie fantastische recepten uit het boek “Zin in salade” van Bibi Loomans met je delen.

Geroosterde rabarber-bietensalade met opgeklopte feta

Bibi: “Mensen die mij kennen weten dat rabarber mijn lievelingsingrediënt is. Dus duh, natúúrlijk moest er een salade met rabarber komen. Het lekkerste vind ik om rabarber te roosteren.”

> naar het recept: geroosterde rabarber-bietensalade met opgeklopte feta

Geroosterde rabarber-bietensalade met opgeklopte feta

Hittegolfsalade met meloen, komkommer, avocado, feta en sumak-ui

Bibi: “Wanneer het zó heet is dat je er niet aan moet denken boven de hete pannen te moeten staan of überhaupt aan eten (voor mij een onbekend gevoel), dan is dit dé salade die er altijd in gaat. Licht, verfrissend, met een pitje en vooral lekker snel op tafel. Ik vul deze salade nog aan met Oost-Indische kers en eetbare bloemen uit de moestuin, maar die kun je ook vervangen door  rucola of waterkers uit de supermarkt.”

> naar het recept: hittegolfsalade met meloen, komkommer, avocado, feta en sumak-ui

Hittegolfsalade met meloen, komkommer, avocado, feta en sumak-ui

Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Bibi: “Dit gerecht is zo simpel, dat het eigenlijk geen recept is. Wat deze salade lekker maakt is kwaliteit. Dus investeer in lekkere, rijpe maar geen overrijpe perziken als ze perfect in het seizoen zijn, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie.”

> naar het recept: salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Zin in salade: met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing

Lees ook: