
Zin in salade van Bibi Loomans
Lees verder na de advertentie
Weg met de verdrietige drie-eenheid ijsbergsla, komkommer en tomaat die de Nederlandse huishoudens domineert, weg met de slappe slaatjes. Bibi Loomans – culinair redacteur én tv-kok bij Koffietijd – laat je zien dat een salade hét gerecht bij uitstek is om creatief mee te zijn in haar boek “Zin in salade“. Daag jezelf uit en kijk eens goed wat er nog in de koelkast en voorraadkast ligt. Van een goede salade blijf je dooreten, zoals bij een zak zoutjes op een statafel. De recepten zijn geschikt voor vrijwel elke gelegenheid; op een reguliere maandag, bij een fancy diner met vrienden, als kantoorlunch, op de kersttafel of als onderdeel van de paasbrunch of buurtbarbecue.

Recepten voor elk seizoen
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Naast meer dan 50 saladerecepten voor elk seizoen, waarvan het merendeel vegetarisch, geeft Bibi extra inspiratie om het een en ander nóg lekkerder te maken. Zoals zelfgemaakte kruidenolie, pittige honing, gekonfijte tomaten, crispy sjalotten en ingemaakte venkel. Zo tover je straks vanuit je eigen saladebar op ieder moment van de dag iets lekkers op tafel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Bibi Loomans
Bibi Loomans studeerde journalistiek, maar kwam er al snel achter dat serieuze nieuwsredacties niets voor haar waren. Ze werd afgeleid door koken en eten, en kreeg voor het eerst een eigen keuken waar ze los kon gaan. Gelukkig heeft ze van haar hobby haar werk kunnen maken en als culinair redacteur bij het tv-programma Koffietijd. Sinds twee jaar kookt ze niet alleen achter, maar ook wekelijks vóór de schermen.

Recepten uit “Zin in salade”
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Om je te inspireren mogen we alvast drie fantastische recepten uit het boek “Zin in salade” van Bibi Loomans met je delen.
Geroosterde rabarber-bietensalade met opgeklopte feta
Bibi: “Mensen die mij kennen weten dat rabarber mijn lievelingsingrediënt is. Dus duh, natúúrlijk moest er een salade met rabarber komen. Het lekkerste vind ik om rabarber te roosteren.”
Hittegolfsalade met meloen, komkommer, avocado, feta en sumak-ui
Bibi: “Wanneer het zó heet is dat je er niet aan moet denken boven de hete pannen te moeten staan of überhaupt aan eten (voor mij een onbekend gevoel), dan is dit dé salade die er altijd in gaat. Licht, verfrissend, met een pitje en vooral lekker snel op tafel. Ik vul deze salade nog aan met Oost-Indische kers en eetbare bloemen uit de moestuin, maar die kun je ook vervangen door rucola of waterkers uit de supermarkt.”
Salade met gegrilde perzik, burrata, basilicum en pittige honing
Bibi: “Dit gerecht is zo simpel, dat het eigenlijk geen recept is. Wat deze salade lekker maakt is kwaliteit. Dus investeer in lekkere, rijpe maar geen overrijpe perziken als ze perfect in het seizoen zijn, goede kwaliteit burrata, verse basilicum en goede extra vierge olijfolie.”
Lees ook:
Onze tips

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.






