Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor 10 kleine manieren hoe je je aanrecht efficiënter en beter kunt gebruiken

10 kleine manieren hoe je je aanrecht efficiënter en beter kunt gebruiken

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Dit is wat iedereen hobbychef wil: meer aanrecht om op te werken. We bedachten 10 handige tips waardoor jouw aanrecht er instant netter uitziet en ook nog eens efficiënter is om op te werken.

1. Kabels onder controle

Wat een koffiemaler, tosti-ijzer en keukenmachine met elkaar gemeen hebben naast dat ze keukenapparatuur zijn? Kabels. Die overal omheen weten te slingeren behalve om jouw werkgedeelte in de keuken. Zorg ervoor dat je ze onder controle krijgt en gebruik een kabelhouder- of binder om alles netjes weg te werken.

2.  Je meest gebruikte tools voor het grijpen

Zomaar wat verschillende vaasjes, potjes en vuile vaat op je aanrecht ziet er al gauw heel erg onoverzichtelijk uit, maar niet als je ze bundelt. Je meest gebruikte kruiden op een dienblad, je favoriete smeersels op een taartplateau of een vaas met al je spatels erin ziet er meteen chic uit. Bovendien ligt het dan zo voor het grijpen tijdens het koken.

3. Breid je keuken uit

Zomaar je keuken een uitbreiding geven is niet voor elk huishouden weggelegd. Maar soms ligt het gewoon voor het oprapen, met een mooie grote houten snijplank pak je zo wat extra werkruimte door hem op je gasfornuis te plaatsen wanneer hij niet aan staat.

4. Een bakje zeepwater

Ja, die zet je dus ook op je aanrecht. Doen ze vaak in de horeca bij de afwas. En het werkt heel efficiënt. Je mikt je vieze lepels, vorken en messen erin en tegen de tijd dat je je vaatwasser gaat inruimen zijn ze lekker schoon geweekt. Dag, opgedroogde pindakaas en vastgekoekte gesmolten kaas.

5. Keukenpapier gaat verhuizen

Zo’n prachtig design keukenrolhouder op het aanrecht staat prachtig, maar eerlijk gezegd is het dure ruimte die hij opneemt. Ruimte die je makkelijk nog ergens anders over hebt. Aan de onderkant van je keukenkastjes bijvoorbeeld of aan de binnenkant van een keukenkastje vast gemaakt. Je zult zien dat je ook minder papier gebruikt en daarvoor is Moeder Aarde je dankbaar.

6. Stop met gooien

Zodra je binnenkomt gooi je je sleutels, je tas en je post op het aanrecht. Stop daarmee. Koop een mooi mandje voor in de hal waar al je post naar toe kan of leg het meteen bij je laptop als het om een rekening gaat. Maak haakjes naast de deur waar je je sleutels aan op hangt (pfjoe, ben je die gelukkig nooit meer kwijt) en je tas krijgt een vast plekje aan de kapstok. Ja, gewoon naast de jassen. Lekker efficiënt he?

7. Wipe and clean

Het is eenvoudige wetenschap: een nieuwe spetter is gemakkelijker schoon te maken dan een oude. Maak er een gewoonte van om je aanrecht schoon te maken terwijl je werkt en je weet niet wat je overkomt!

8. Het ultieme droogrekje

Zelfs al heb je een vaatwasser dan nog heb je een afdruiprekje nodig voor al die dingen die met de hand gewassen moeten worden. Zorg ervoor dat je het perfecte rekje vindt die in jouw kast past onder de wastafel en je hem dus zo in dat keukenkastje kan wegstoppen. Je hebt tegenwoordig ook van die vouwbare afdruiprekjes, ben je er meteen vanaf!

9. Grote jongens aan de kant

Staat die enorme slow cooker en rijstkoker bij jou op het aanrecht? Zet ze lekker op het gasfornuis, terwijl je voorbereidend snijwerk doet. Niks zo irritant als geen ruimte hebben om te koken. Bovendien zijn die grote jongens wel wat gewend qua hitte en spetters.

10. Lepelsteun

Ooit weleens van gehoord? Wij ook niet. Maar het klinkt zo logisch. Die ontzettend vieze spatel of lepel die je gebruikt om te roeren leg je niet zomaar op het aanrecht toch? Hem balanceren op de rand van de pan is vragen om problemen dus we draaien de deksel van een potje om op te rusten of je koopt een lepelsteun. Een wat? Een lepelsteun, ja en daar sluiten we mee af.

Jouw keuken is nu zo efficiënt dat je alle recepten van foodies aan kunt!

Daar gaan we:

 

Beeld: Dane Deaner on Unsplash
Bron: thekitchn.com

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!