
Wist je dat er in Nederland jaarlijks miljarden kilo’s aan voedsel verloren gaan? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Goed voor je portemonnee Ć©n het milieu. Daarom vertellen wij je graag welke heerlijke recepten je kunt maken met overgebleven beurse appels.
Lees verder na de advertentie
Wat te doen met oude appels?
Wist je dat appels het meest gegeten fruitsoort van ons land is? Bijna iedereen heeft wel een paar stuks op de fruitschaal liggen. En ook al is deze fruitsoort lang houdbaar, ga er vooral voorzichtig mee om. Appels zijn namelijk erg gevoelig voor stoten, waardoor ze snel beurse plekken krijgen. Wanneer een appel eenmaal beurs is, kun je hem het beste zo snel mogelijk opeten of verwerken. Benieuwd wat je allemaal met beurse appels kunt doen? Wij hebben de lekkerste recepten voor je verzameld.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recepten beurse appels
Naast deze heerlijke recepten kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf appelmoes of appelazijn te maken! Super handig om in huis te hebben om zo naast en in je gerechten te serveren. Meer trek in een gezonde snack? Probeer dan eens chips te maken van je overgebleven appels. Of wat denk je van deze heerlijke recepten?

Karamel-appelflappen
Door het filodeeg zijn de appelflappen extra knapperig en de smeuĆÆge karamelpasta brengt ze naar een next level.

Apfelstrudel
Wat zo leuk is aan strudel is het deeg. Je hebt namelijk een oud stuk laken nodig om het deeg op uit te rollen en een krant. Het deeg moet zo dun worden dat je de krant erdoorheen kunt lezen. Het laken helpt je om de strudel mee op te rollen. Met dit recept maak je 2 stuks.

Appelchutney
De appelchutney smaakt lekker bij onder andere patƩ, kaas en beenham. Smullen!

Kruidige appelboter
Huh, appelboter? Ja, zeker! Net weer iets anders dan appelstroop en heerlijk om op je brood of beschuit te smeren. Of natuurlijk als dip bij de borrel.
Onze tips

11x de lekkerste appeltaart recepten om te bakken

Appelflappen maken: zo doe je dat!

10x de beste keukenhacks die je Ć©cht moet kennen

6x tips voor het perfecte bananenbrood

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.