Gecondenseerde melk recept
Of je kon het in de eerste plaats al helemaal niet vinden bij jouw lokale supermarkt. Voor een blikje gecondenseerde melk hoef jij niet meer naar de supermarkt. Nee, je maakt hem lekker zelf! Als je melk en suiker in huis hebt, ben je gered! De gezoete ingekookte melk vind je terug in veel bakrecepten, zoals de frisse limoentaart key lime pie en in Antilliaanse cakes en taarten. Of maak er fijne toffees, dulce de leche of chocolade-pindarepen van. Helemaal zelfgemaakt!
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 180 g suiker
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Bereiding
Neem een pan met een dikke bodem, giet er 500 ml melk in en voeg 180 g suiker toe. Verwarm al roerend op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur laag en laat de melk onafgedekt zonder te roeren ca. 1 uur heel zachtjes koken. Let erop dat de melk niet hard gaat koken en je een uur lang niet roert. Verwijder hierna de aangekoekte melk langs de rand van de pan. Giet de gecondenseerde melk (ca. 250ml) in een pot. Hij is – afgesloten – enkele maanden houdbaar in de koelkast.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten met gecondenseerde melk
Onze tips
Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.