Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
dulce de leche

Zelf maken: gecondenseerde melk

Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Je kent het wel, alles in huis om die lekkere taart te maken, maar net dat ene ingrediënt vergeten. We maken het gewoon zelf: gecondenseerde melk.

Of je kon het in de eerste plaats al helemaal niet vinden bij jouw lokale supermarkt. Voor een blikje gecondenseerde melk hoef jij niet meer naar de supermarkt. Nee, je maakt hem lekker zelf! Als je melk en suiker in huis hebt, ben je gered! De gezoete ingekookte melk vind je terug in veel bakrecepten, zoals de frisse limoentaart key lime pie en in Antilliaanse cakes en taarten. Of maak er fijne toffees, dulce de leche of chocolade-pindarepen van. Helemaal zelfgemaakt!

Zelf maken: gecondenseerde melk

Ingrediënten 

  • 500 ml melk
  • 180 g suiker

Bereiding

Neem een pan met een dikke bodem, giet er 500 ml melk in en voeg 180 g suiker  toe. Verwarm al roerend op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur laag en laat de melk onafgedekt zonder te roeren ca. 1 uur heel zachtjes koken. Let erop dat de melk niet hard gaat koken en je een uur lang niet roert. Verwijder hierna de aangekoekte melk langs de rand van de pan. Giet de gecondenseerde melk (ca. 250ml) in een pot. Hij is – afgesloten – enkele maanden houdbaar in de koelkast.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!