Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Is jouw bakpoeder nog goed? Je ontdekt het met deze truc

Is jouw bakpoeder nog goed? Je ontdekt het met deze truc

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Dankzij bakpoeder verandert jouw taart van een bescheiden baksel in een mooie, goed gerezen taart. Tenminste... als deze onmisbare bakhulp zijn power nog niet verloren heeft. Want hoe lang kun je bakpoeder bewaren en hoe controleer je of het product nog goed is als je twijfelt over de houdbaarheid?

Hoe lang kun je bakpoeder bewaren?

Het lijkt misschien alsof je bakpoeder een eeuwigheid kunt bewaren, maar helaas: er zit wel degelijk een houdbaarheidsdatum op het product. Hoe lang je bakpoeder kunt bewaren? Op een koele en droge plek blijft het ongeveer zes maanden tot een jaar goed. Voor je de oudere zakjes nu direct weggooit: dat is niet nodig! Met deze eenvoudige test kom je er direct achter of jouw taart nog sky high kan rijzen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De test: bakpoeder bewaren

Het enige wat je nodig hebt om te testen of je bakpoeder nog goed is, is kokend water. Doe een half theelepeltje bakpoeder in een kom en giet het kokende water erbij. Begint de substantie direct flink te borrelen? Dan kun je het product nog gewoon gebruiken. Zo niet, is het toch echt beter om even naar de supermarkt te rijden voor een nieuwe voorraad.

Hoe lang kun je bakpoeder bewaren?

Hoe zit dat met baking soda?

Heb je geen poeder maar baking soda in huis? Ook dan kun je testen of het product nog bruikbaar is. Voeg naast kokend water ook een beetje azijn toe en kijk of het mengsel begint te borrelen. Zo ja, kun je de baking soda nog goed gebruiken.

Lees ook:

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!