Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Vers van de pers: fries in the skies

Gespot: zo kun je het beste friet of patat opnieuw opwarmen

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je hoe je het beste friet of patat kan opwarmen!

Of je het nou patat of friet noemt, er is weinig zo ontzettend lekker als deze goudgele rakkers. Vers zijn ze natuurlijk het lekkerst maar ook de volgende dag kan je er nog volop van genieten. Het is dus hartstikke zonde om je patat weg te gooien wanneer je wat over hebt van gisteren. Overgebleven friet kan je namelijk gewoon weer opwarmen. Benieuwd hoe je dit het beste doet? Wij vertellen je alle tips & tricks om friet opnieuw op te warmen zonder dat deze patatjes slap en klef worden!

Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Patat of friet bewaren

Wil je jouw patat of friet van gisteren opnieuw opwarmen? Dan is het belangrijk dat je het op de juiste manier bewaart. Het Voedingscentrum adviseert om overgebleven patat en friet eerst goed te laten afkoelen en vervolgens in een afgesloten zak of bak in de koelkast te bewaren. Let er daarbij wel op dat je overgebleven patat en friet nooit langer dan twee uur buiten de koelkast laat staan. Staat het in de koeling? Dan kan je deze overgebleven patat ongeveer twee dagen bewaren. Binnen deze tijd moet je het opnieuw opwarmen, daarna kan dat niet meer en moet je de restjes helaas toch echt weggooien.

Patat of friet opnieuw opwarmen

Wil jij friet opnieuw opwarmen zonder dat deze patatjes zacht, slap en klef worden? We got you! De truc is om ervoor te zorgen dat de frietjes droog zijn. Aardappelen zitten namelijk vol met vocht en dit ontsnapt wanneer je het opwarmt. Het resultaat? Slappe friet. En dat willen we niet! Daarom is geen aanrader om friet in de magnetron op te warmen. Het vocht kan namelijk in de magnetron niet ontsnappen en daardoor krijg je kleffe frietjes. Wat wel een aanrader is om de friet goed droog te deppen met keukenpapier. Strooi er eventueel wat extra zout op. Zo drogen ze extra uit. Is de friet goed droog? Dan kan je ze opnieuw frituren of in de pan bakken. Wanneer je friet in de pan bakt, moet je er wel voor zorgen dat de olie goed heet is en dat je niet te veel in een keer bakt.

loaded fries

Loaded fries met pulled chicken

Krokante friet overladen met pulled chicken, gesmolten kaas en frisse toppings. Loopt het water je al in de mond? Nodig dan vast je vrienden uit en trakteer ze op deze ultieme snack om te delen: loaded fries!

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!