
Steeds meer mensen grijpen naar een gembershot. De meeste supermarkten spelen hier dan ook slim op in; de kleine flesjes vol concentraat zijn haast overal te koop. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf gezonde gembershots kan maken? Wij vertellen je hoe je dit doet, zonder slowjuicer!
Lees verder na de advertentie
Gembershot maken
Kan jouw weerstand wel een boost gebruiken? Dan kunnen gezonde gembershots een handje helpen. De kleine flesjes vol gemberconcentraat staan bekend om hun positieve werking op het immuunsysteem en behoren daarmee tot het perfecte product om te eten als je ziek bent. Wat je wel kunnen vertellen, is hoe je deze gezonde gembershots zelf thuis kan maken. Dit is namelijk een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt! Ook zonder dure slowjuicer maak je binnen de kortste keren je eigen gezonde gembershots. Bijkomend voordeel: het zelf maken van gembershots scheelt ook weer in de portemonnee. De verse ingrediënten zijn namelijk een stuk goedkoper dan de flesjes vol concentraat. Wist je dat je zelfs je eigen gember kunt kweken?
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Zelf gembershots maken zonder slowjuicer
Om zelf gembershots te maken heb je slechts twee basis ingrediënten nodig: verse gember en citroen(sap). De verhouding die je kunt aanhouden voor een shotje is circa vier centimeter gember en het sap van één citroen. Wil je meer shotjes maken? Dan heb je dus meer van de ingrediënten nodig.

Gembershot maken
Om zelf gembershots te maken heb je slechts twee basis ingrediënten nodig: verse gember en citroen(sap). Boordevol vitamines, antioxidanten en het geeft een enorme kickstart van je dag!
Ingrediënten
- 4 cm verse gember
- 1 citroen (alleen het sap)
Bereiding
Boen de gember schoon en snijd het in kleine stukjes. Stop deze vervolgens samen met het citroensap in een blender.
Meng het geheel totdat de gember pulp is geworden. Haal het vervolgens door een zeef. Wat je overhoudt is een gembershotje.
Gembershots bewaren
Je kunt gelijk een shot drinken of het in een schone fles in de koelkast bewaren. Gekoeld blijft het concentraat tot wel drie dagen houdbaar. Liever langer? Giet de gembershotjes in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Zo blijft het tot wel twee maanden goed en kun je elke keer dat je weerstand een boost kan gebruiken, wat uit de vriezer halen. Let er wel op dat je niet te veel in een keer drinkt. Ze heten niet voor niets shotjes en kunnen wat in je keel branden.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Smaakmakers en variaties: gembershot recept
Vind je een gembershotje met enkel en alleen gember en citroen net wat te heftig? Voeg dan wat andere ingrediënten toe om het shotje wat milder (en lekkerder) te maken. Zo voegen we zelf graag een kwart appel per shotje toe. Ook sinaasappel is een geliefde toevoeging. Of wat dacht je van smaakmakers als honing, kaneel of kokosmelk? Je kunt eindeloos variëren!
Wil je juist een extra kick? Dan kan je er voor kiezen om wat cayennepeper of kurkuma toe te voegen. Let er wel op dat je kurkuma altijd in combinatie met een snufje zwarte peper toevoegt. De zwarte peper helpt namelijk om de werkzame stoffen van de kurkuma op te nemen.

Onze tips

5x bakken met gember

Verwarmend en zoet: bakken met gember

Moet je gember schillen? 5x weetjes over gember

We love gemberthee! 5 redenen om direct een kopje te zetten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



