Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
zomerse drankjes

Zelf maken zonder slowjuicer: gezonde gembershots

Advertentie

Steeds meer mensen grijpen naar een gembershot zodra ze zich niet zo lekker voelen. De meeste supermarkten spelen hier dan ook slim op in. De kleine flesjes vol concentraat zijn haast overal te koop. Maar wist je dat je ook zelf heel eenvoudig gezonde gembershots kan maken? Wij vertellen je hoe je dit doet zonder slowjuicer!

Gembershot maken

Kan jouw weerstand wel een boost gebruiken? Dan kunnen gezonde gembershots een handje helpen. De kleine flesjes vol gemberconcentraat staan bekend om hun positieve werking op het immuunsysteem en behoren daarmee tot het perfecte product om te eten als je ziek bent. Wat je wel kunnen vertellen, is hoe je deze gezonde gembershots zelf thuis kan maken. Dit is namelijk een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt! Ook zonder dure slowjuicer maak je binnen de kortste keren je eigen gezonde gembershots. Bijkomend voordeel: het zelf maken van gembershots scheelt ook weer in de portemonnee. De verse ingrediënten zijn namelijk een stuk goedkoper dan de flesjes vol concentraat.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelf gembershots maken zonder slowjuicer

Om zelf gembershots te maken heb je slechts twee basis ingrediënten nodig: verse gember en citroen(sap). De verhouding die je kunt aanhouden voor een shotje is circa vier centimeter gember en het sap van een citroen. Wil je meer shotjes maken? Dan heb je dus meer van de ingrediënten nodig. Om zelf gembershots te maken, boen je de gember schoon en snijd je het in kleine stukjes. Vervolgens stop je deze samen met citroensap in een blender. Meng het geheel totdat de gember pulp is geworden. Haal het vervolgens door een zeef. Wat je overhoudt is een gembershotje.

gember schillen

Gembershots bewaren

Je kunt gelijk een shot drinken of het in een schone fles in de koelkast bewaren. Gekoeld blijft het concentraat tot wel drie dagen houdbaar. Liever langer? Giet de gembershotjes in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Zo blijft het tot wel twee maanden goed en kun je elke keer dat je weerstand een boost kan gebruiken, wat uit de vriezer halen. Let er wel op dat je niet te veel in een keer drinkt. Ze heten niet voor niets shotjes en kunnen wat in je keel branden.

Smaakmakers en variaties: gembershot recept

Vind je een gembershotje met enkel en alleen gember en citroen net wat te heftig? Voeg dan wat andere ingrediënten toe om het shotje wat milder (en lekkerder) te maken. Zo voeg ik graag een kwart appel per shotje toe. Ook sinaasappel is een geliefde toevoeging. Of wat dacht je van smaakmakers als honing, kaneel of kokosmelk?

Wil je juist een extra kick? Dan kan je er voor kiezen om wat cayennepeper of kurkuma toe te voegen. Let er wel op dat je kurkuma altijd in combinatie met een snufje zwarte peper toevoegt. De zwarte peper helpt namelijk om de werkzame stoffen van de kurkuma op te nemen.

groente en fruit gembershots

Lees meer over gember: Zo kan je zelf gember kweken

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!