
Steeds meer mensen grijpen naar een gembershot. De meeste supermarkten spelen hier dan ook slim op in; de kleine flesjes vol concentraat zijn haast overal te koop. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf gezonde gembershots kan maken? Wij vertellen je hoe je dit doet, zonder slowjuicer!
Lees verder na de advertentie
Gembershot maken
Kan jouw weerstand wel een boost gebruiken? Dan kunnen gezonde gembershots een handje helpen. De kleine flesjes vol gemberconcentraat staan bekend om hun positieve werking op het immuunsysteem en behoren daarmee tot het perfecte product om te eten als je ziek bent. Wat je wel kunnen vertellen, is hoe je deze gezonde gembershots zelf thuis kan maken. Dit is namelijk een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt! Ook zonder dure slowjuicer maak je binnen de kortste keren je eigen gezonde gembershots. Bijkomend voordeel: het zelf maken van gembershots scheelt ook weer in de portemonnee. De verse ingrediënten zijn namelijk een stuk goedkoper dan de flesjes vol concentraat. Wist je dat je zelfs je eigen gember kunt kweken?
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Zelf gembershots maken zonder slowjuicer
Om zelf gembershots te maken heb je slechts twee basis ingrediënten nodig: verse gember en citroen(sap). De verhouding die je kunt aanhouden voor een shotje is circa vier centimeter gember en het sap van een citroen. Wil je meer shotjes maken? Dan heb je dus meer van de ingrediënten nodig.
Om zelf gembershots te maken:
- Boen de gember schoon en snijd het in kleine stukjes;
- Stop deze vervolgens samen met citroensap in een blender;
- Meng het geheel totdat de gember pulp is geworden;
- Haal het vervolgens door een zeef. Wat je overhoudt is een gembershotje.

Gembershots bewaren
Je kunt gelijk een shot drinken of het in een schone fles in de koelkast bewaren. Gekoeld blijft het concentraat tot wel drie dagen houdbaar. Liever langer? Giet de gembershotjes in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer. Zo blijft het tot wel twee maanden goed en kun je elke keer dat je weerstand een boost kan gebruiken, wat uit de vriezer halen. Let er wel op dat je niet te veel in een keer drinkt. Ze heten niet voor niets shotjes en kunnen wat in je keel branden.
Smaakmakers en variaties: gembershot recept
Vind je een gembershotje met enkel en alleen gember en citroen net wat te heftig? Voeg dan wat andere ingrediënten toe om het shotje wat milder (en lekkerder) te maken. Zo voegen we zelf graag een kwart appel per shotje toe. Ook sinaasappel is een geliefde toevoeging. Of wat dacht je van smaakmakers als honing, kaneel of kokosmelk? Je kunt eindeloos variëren!
Wil je juist een extra kick? Dan kan je er voor kiezen om wat cayennepeper of kurkuma toe te voegen. Let er wel op dat je kurkuma altijd in combinatie met een snufje zwarte peper toevoegt. De zwarte peper helpt namelijk om de werkzame stoffen van de kurkuma op te nemen.

Onze tips

5x bakken met gember

Verwarmend en zoet: bakken met gember

Moet je gember schillen? 5x weetjes over gember

We love gemberthee! 5 redenen om direct een kopje te zetten

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.