
Bakken met gember
Lees verder na de advertentie
Dit ingrediënt past perfect bij koud winterweer. Verwarmend, smaakvol en verrassend lekker in zoete baksels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Baskische cheesecake met geroosterde druiven of koekjes met verse gember? Bind je keukenschort alvast voor, we gaan bakken met gember!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Koekjes met verse gember en beurre noisette
Verse, warme koekjes zijn ideaal om je aan op te warmen op koude winterdagen. Op een schoteltje bij de thee of koffie is ook ideaal, niemand zal van deze koekjes kunnen afblijven. Alhoewel, misschien kun je ze in dat geval beter verstoppen…
> naar het recept voor gemberkoekjes met verse gember en beurre noisette
Vanilleparfaits met gekonfijte gember
Best moeilijk om tijdens het maken van de parfaits niet al per ongeluk alle gekonfijte gember op te eten. Lukt het je? Dan heb je een heerlijk dessert voor bij een etentje met vrienden of familie. Onze tip? Maak wat extra gekonfijte gember om van te snoepen tijdens het bakken met gember.
> naar het recept voor vanilleparfaits met gekonfijte gember
Bakken met gember: gemberdonuts
Donuts en gember gaan goed samen. Probeer maar eens met dit heerlijke recept. Om het helemaal af te maken serveer je de donuts met wat jam. Let wel op; de gembersuiker moet twee dagen staan voordat je gaat bakken met gember!
> naar het recept voor gemberdonuts
Upside-down gember-ananascake
Een heerlijke cake met verse ananas én gember. Wat een feestje is dit fijne baksel! Deze cake is ook helemaal niet moeilijk om te maken, ideaal voor al je zoete cravings in het weekend! Ben je al overtuigd om te gaan bakken met gember?
> naar het recept voor upside-down gember-ananascake
Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember
Heb je al weleens een Baskische cheesecake gemaakt? Deze taart laat je opzettelijk een klein beetje aanbranden. De bittere smaak combineert namelijk perfect met al het zoets. In dit geval gaat het erg goed samen met de geroosterde druiven en gember!
> naar het recept voor Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember
Onze tips

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.