Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Bakken met gember: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

Verwarmend en zoet: bakken met gember

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Gember is lekker kruidig, aromatisch en een tikkeltje scherp. Een fantastische, licht prikkelende toevoeging aan je zoete baksels.

Bakken met gember

Dit ingrediënt past perfect bij koud winterweer. Verwarmend, smaakvol en verrassend lekker in zoete baksels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Baskische cheesecake met geroosterde druiven of koekjes met verse gember? Bind je keukenschort alvast voor, we gaan bakken met gember!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Koekjes met verse gember en beurre noisette

Verse, warme koekjes zijn ideaal om je aan op te warmen op koude winterdagen. Op een schoteltje bij de thee of koffie is ook ideaal, niemand zal van deze koekjes kunnen afblijven. Alhoewel, misschien kun je ze in dat geval beter verstoppen…

Koekjes met verse gember en beurre noisette

> naar het recept voor gemberkoekjes met verse gember en beurre noisette

Vanilleparfaits met gekonfijte gember

Best moeilijk om tijdens het maken van de parfaits niet al per ongeluk alle gekonfijte gember op te eten. Lukt het je? Dan heb je een heerlijk dessert voor bij een etentje met vrienden of familie. Onze tip? Maak wat extra gekonfijte gember om van te snoepen tijdens het bakken met gember.

Vanilleparfaits met gekonfijte gember

> naar het recept voor vanilleparfaits met gekonfijte gember

Bakken met gember: gemberdonuts

Donuts en gember gaan goed samen. Probeer maar eens met dit heerlijke recept. Om het helemaal af te maken serveer je de donuts met wat jam. Let wel op; de gembersuiker moet twee dagen staan voordat je gaat bakken met gember!

Bakken met gember: gemberdonuts

> naar het recept voor gemberdonuts

Upside-down gember-ananascake

Een heerlijke cake met verse ananas én gember. Wat een feestje is dit fijne baksel! Deze cake is ook helemaal niet moeilijk om te maken, ideaal voor al je zoete cravings in het weekend! Ben je al overtuigd om te gaan bakken met gember?

Upside-down gember-ananascake

> naar het recept voor upside-down gember-ananascake

Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

Heb je al weleens een Baskische cheesecake gemaakt? Deze taart laat je opzettelijk een klein beetje aanbranden. De bittere smaak combineert namelijk perfect met al het zoets. In dit geval gaat het erg goed samen met de geroosterde druiven en gember!

Bakken met gember: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

> naar het recept voor Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

 

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!