
Zelf passata maken
Lees verder na de advertentie
Tomatensaus is dĆ© Italiaanse saus voor op pizza’s, door pasta’s of zelfs in stoofgerechten. Eigenlijk zou iedereen moeten weten hoe je zelf tomatensaus kunt maken. Daarom delen wij het ultieme recept en onze tips & tricks voor de perfecte passata; een gezeefde tomatensaus met een zijdezachte structuur.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Welke tomaten gebruiken?
De keuze welke tomatensoort je gebruikt heeft veel invloed op de smaak van de saus. Wij gebruiken bij voorkeur San Marzano tomaten omdat deze weinig water en dus veel smaak bevatten. Om de saus zo smaakvol mogelijk te maken, verwijderen we altijd de zaadlijsten van de tomaten.Ā De zaadlijsten namelijk vol water, dus als je ze verwijdert krijg je een rijkere, dikkere passata vol diepe tomatensmaken.
Langzaam roosteren
Klassieke passata wordt niet gemaakt van geroosterde tomaten, maar wij hebben ervoor gekozen dit wel te doen om de tomatensmaak te accentueren. Door de tomaten langzaam te roosteren karamelliseren de suikers in de tomaten, waardoor je een heerlijk zoete passata krijgt.
Zelf passata maken
Wil je zelf passata maken? Volg dan het onderstaande recept stap-voor-stap op. Om ervoor te zorgen dat de saus zijdezacht is, kun je hem op het laatst door een fijne zeef halen voor je hem in gesteriliseerde potten doet. Hierdoor haal je de tomatenvelletjes eruit en wordt de textuur extra decadent.
> naar het recept: passata
Lees ook: Tomatensaus over? Deze recepten maak je met de restjes!
Onze tips

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.