Advertentie
Zelf passata maken
Tomatensaus is dé Italiaanse saus voor op pizza’s, door pasta’s of zelfs in stoofgerechten. Eigenlijk zou iedereen moeten weten hoe je zelf tomatensaus kunt maken. Daarom delen wij het ultieme recept en onze tips & tricks voor de perfecte passata; een gezeefde tomatensaus met een zijdezachte structuur.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in:
Welke tomaten gebruiken?
De keuze welke tomatensoort je gebruikt heeft veel invloed op de smaak van de saus. Wij gebruiken bij voorkeur San Marzano tomaten omdat deze weinig water en dus veel smaak bevatten. Om de saus zo smaakvol mogelijk te maken, verwijderen we altijd de zaadlijsten van de tomaten. De zaadlijsten namelijk vol water, dus als je ze verwijdert krijg je een rijkere, dikkere passata vol diepe tomatensmaken.
Langzaam roosteren
Klassieke passata wordt niet gemaakt van geroosterde tomaten, maar wij hebben ervoor gekozen dit wel te doen om de tomatensmaak te accentueren. Door de tomaten langzaam te roosteren karamelliseren de suikers in de tomaten, waardoor je een heerlijk zoete passata krijgt.
Zelf passata maken
Wil je zelf passata maken? Volg dan het onderstaande recept stap-voor-stap op. Om ervoor te zorgen dat de saus zijdezacht is, kun je hem op het laatst door een fijne zeef halen voor je hem in gesteriliseerde potten doet. Hierdoor haal je de tomatenvelletjes eruit en wordt de textuur extra decadent.
> naar het recept: passata
Lees ook: Tomatensaus over? Deze recepten maak je met de restjes!
Onze tips
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel: wat is gezonder?
Pompoensoorten: dit zijn de verschillen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.