Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
tomatensaus maken

Tomatensaus over? Deze recepten maak je met de restjes!

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je welke heerlijke recepten je nog kunt maken met restjes tomatensaus.

Restjes tomatensaus

In veel Italiaanse gerechten gaat tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een ragù bolognese of pizza margherita. Wie de saus liever koopt dan maakt, kent het probleem dat er altijd net te veel in het potje zit om te verwerken in de klassieke gerechten. De restjes tomatensaus belanden dan in de koelkast om later op te eten maar voordat je het weet is het niet meer goed. Zonde! Daarom delen wij een paar heerlijke recepten waarin die restjes tomatensaus goed van pas komen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Crunchwraps

Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Zo heb je nooit meer een excuus om die restjes tomatensaus in je koelkast te laten verpieteren.

> naar het recept: crunchwraps

Crunchwraps

Loaded pizza fries

Je hebt slechts drie eetlepels tomatensaus nodig om van gebakken frietjes een pizza-feestje te maken. Reden genoeg om altijd restjes in huis te hebben, toch?

> naar het recept: loaded pizza fries

Lekker Makkelijk: loaded pizza fries

Mediterrane gehaktballetjes

Nog zo’n lekkere snack om te maken met restjes tomatensaus: albondigas. Deze mediterrane gehaktballetjes zijn om je vingers bij af te likken.

> naar het recept: mediterrane gehaktballetjes

mediterrane Gehaktballetjes

Pizza pepperoni

Een hele pizza maak je er niet meer mee, maar met de restjes kun je nog heel goed mini pizza’s maken. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit recept?

> naar het recept: pizza pepperoni

pizza restjes tomatensaus

Paella

Wist je dat er in de traditionele paella een scheutje tomatensaus gaat? Al kent elke Spaanse regio zijn eigen variant van de klassieker, van dit ingrediënt ben je zeker.

> naar het recept: paella

Paella restjes tomatensaus

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!