Advertentie
Restjes tomatensaus
In veel Italiaanse gerechten gaat tomatensaus. Denk bijvoorbeeld aan een ragù bolognese of pizza margherita. Wie de saus liever koopt dan maakt, kent het probleem dat er altijd net te veel in het potje zit om te verwerken in de klassieke gerechten. De restjes tomatensaus belanden dan in de koelkast om later op te eten maar voordat je het weet is het niet meer goed. Zonde! Daarom delen wij een paar heerlijke recepten waarin die restjes tomatensaus goed van pas komen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Crunchwraps
Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Zo heb je nooit meer een excuus om die restjes tomatensaus in je koelkast te laten verpieteren.
> naar het recept: crunchwraps
Loaded pizza fries
Je hebt slechts drie eetlepels tomatensaus nodig om van gebakken frietjes een pizza-feestje te maken. Reden genoeg om altijd restjes in huis te hebben, toch?
> naar het recept: loaded pizza fries
Mediterrane gehaktballetjes
Nog zo’n lekkere snack om te maken met restjes tomatensaus: albondigas. Deze mediterrane gehaktballetjes zijn om je vingers bij af te likken.
> naar het recept: mediterrane gehaktballetjes
Pizza pepperoni
Een hele pizza maak je er niet meer mee, maar met de restjes kun je nog heel goed mini pizza’s maken. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit recept?
> naar het recept: pizza pepperoni
Paella
Wist je dat er in de traditionele paella een scheutje tomatensaus gaat? Al kent elke Spaanse regio zijn eigen variant van de klassieker, van dit ingrediënt ben je zeker.
> naar het recept: paella
Lees ook:
Gepelde tomaten, tomatenpuree en passata: wat is het verschil en wanneer gebruik je wat?
Restjes tomatenpuree over? Deze recepten maak je ermee!
Tomaten ontvellen: zo doe je dat!
Onze tips
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Klaar voor de wedstrijd: vijf voetbal hapjes die áltijd doel treffen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.