Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gestoofde varkenswangen

Zelf stoofvlees maken met tips van de slager

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Mooi vlees, met zorg bereid. Slager Gertjan Kiers deelt iedere maand in Foodies een favoriet recept. Deze maand gaan we zelf stoofvlees maken. Hij deelt zijn recept én de beste tips!

Zelf stoofvlees maken

In het najaar is stoofvlees altijd favoriet. Met dit recept voor gestoofde varkenswangen met aardappelpuree en aspergetips én de tips & tricks van slager Gertjan Kiers kun je zelf ook eenvoudig stoofvlees maken. En heb je nou wat stoofvlees over? Helemaal niet erg, want de volgende dag zijn de smaken nóg beter!

Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slager Gertjan Kiers

Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn boek Van kop tot staart: Varken laat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt.

Gertjan Kiers

Tips van de slager om zelf stoofvlees te maken

  • Bij de meeste recepten waarbij varkenswangen het basisingrediënt vormen worden Ibéricowangen gebruikt, maar prijstechnisch zijn de wangen van het Nederlandse varken interessanter. Ook deze zijn ontzettend lekker als je ze stooft. De meeste slagers zullen ze niet op voorraad hebben, dus bestel ze van tevoren.
  • Het is ook lekker om de varkenswangen eerst in je barbecue te roken, zodat ze nog meer smaak krijgen. Rook de wangen met 2 chunks appelhout ongeveer 1 uur bij een temperatuur van 120°C. Het gaat hierbij alleen om de smaak, ze hoeven nog niet te garen.
  • Varkenswangen koop je vaak bevroren. Laat ze van tevoren volledig ontdooien en haal ze een halfuur voor bereiding uit de koelkast. Braad je koud vlees op hoge temperatuur aan, dan zal het vlees verkrampen en dat komt het resultaat niet ten goede. Rook je de wangen eerst? Dan hoef je ze niet op temperatuur te laten komen, omdat de temperatuur in de barbecue niet zo hoog is.

Zelf stoofvlees maken

Nu je weet wat de slager je als tips geeft, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit recept laat je stap voor stap zien hoe je zelf stoofvlees kunt maken. Gertjan serveert er aardappelpuree en aspergetips bij. Zo maak je er een volledige maaltijd van.

> naar het recept: gestoofde varkenswangen met aardappelpuree en aspergetips

Gestoofde varkenswangen

Lees ook:

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!