Advertentie
Zelf stoofvlees maken
In het najaar is stoofvlees altijd favoriet. Met dit recept voor gestoofde varkenswangen met aardappelpuree en aspergetips én de tips & tricks van slager Gertjan Kiers kun je zelf ook eenvoudig stoofvlees maken. En heb je nou wat stoofvlees over? Helemaal niet erg, want de volgende dag zijn de smaken nóg beter!
Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Slager Gertjan Kiers
Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn boek Van kop tot staart: Varken laat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt.
Tips van de slager om zelf stoofvlees te maken
- Bij de meeste recepten waarbij varkenswangen het basisingrediënt vormen worden Ibéricowangen gebruikt, maar prijstechnisch zijn de wangen van het Nederlandse varken interessanter. Ook deze zijn ontzettend lekker als je ze stooft. De meeste slagers zullen ze niet op voorraad hebben, dus bestel ze van tevoren.
- Het is ook lekker om de varkenswangen eerst in je barbecue te roken, zodat ze nog meer smaak krijgen. Rook de wangen met 2 chunks appelhout ongeveer 1 uur bij een temperatuur van 120°C. Het gaat hierbij alleen om de smaak, ze hoeven nog niet te garen.
- Varkenswangen koop je vaak bevroren. Laat ze van tevoren volledig ontdooien en haal ze een halfuur voor bereiding uit de koelkast. Braad je koud vlees op hoge temperatuur aan, dan zal het vlees verkrampen en dat komt het resultaat niet ten goede. Rook je de wangen eerst? Dan hoef je ze niet op temperatuur te laten komen, omdat de temperatuur in de barbecue niet zo hoog is.
Zelf stoofvlees maken
Nu je weet wat de slager je als tips geeft, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit recept laat je stap voor stap zien hoe je zelf stoofvlees kunt maken. Gertjan serveert er aardappelpuree en aspergetips bij. Zo maak je er een volledige maaltijd van.
> naar het recept: gestoofde varkenswangen met aardappelpuree en aspergetips
Lees ook:
Zo kun je zelf rosbief maken met tips van de slager
Zelf ossobuco maken: zo doe je dat
Zo kun je pulled chicken maken met tips van de slager
Onze tips
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel: wat is gezonder?
Pompoensoorten: dit zijn de verschillen
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.