Wereldwijd staat 25 oktober in het teken van Italiaanse deegwaren. Vandaag is het namelijk wereld pastadag. Ik hoor je denken: dat kunnen alleen onze Italiaanse vrienden bedacht hebben. En daar heb je gelijk in. In 1995 kwamen 40 verschillende pasta producenten bij elkaar tijdens het eerste ‘World Pasta Congress’. Sindsdien staat 25 oktober bekend als wereld pastadag. En die traditie zetten we graag voort! We geven vijf leuke suggesties wat je vandaag kan doen om je favoriete maaltje te eren.

2. Leer pasta eten als een pro

Het is de Italiaan een doorn in het oog – spaghetti oprollen op een lepel, of erger nog: in stukjes snijden. Maar hoe moet het dan wel? Verdiep je op wereld pastadag in de pasta-etiquette en sla nooit meer een flater.

spaghetti puttanesca met tonijn

3. Maak je favoriete pasta gerecht

Of je nou gek bent op spaghetti, rigatoni of orecchiette, vandaag staat pasta op het menu! Maak bijvoorbeeld deze klassieke spaghetti met geroosterde-tomatensaus of een van deze heerlijke pasta’s uit de oven.

Spaghetti met geroosterde-tomatensaus

4. Ga pasta eten bij je favoriete restaurant

Als je geen zin hebt om zelf te koken, dan ga je op wereld pastadag toch lekker uit eten? Wel zo feestelijk op deze speciale dag. Bas tipt je de leukste adresjes in Arnhem en Nijmegen. Niet vergeten om pasta te bestellen hè?!

wereld pastadag: uit eten

5. Maak pasta chips: dé trend op TikTok

Misschien heb je ze al voorbij zien komen en weet je precies waar we het over hebben. Zo niet, probeer het! Het voelt misschien een beetje als vloeken in de kerk, maar je gaat er geen spijt van krijgen. Je maakt je eigen pasta chips door de pasta te koken en vervolgens te frituren. Zo krijg je de meest crunchy snack om je vingers bij af te likken.

wereld pastadag: Recept voor pasta chips

Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: