Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
WOW! Is dit dé perfecte pastasoort?

5 manieren om het te vieren: het is Wereld Pasta Dag!

Advertentie

Mamma Mia, als dit geen reden is voor een feestje dan weten wij het ook niet meer. We vieren vandaag Wereld Pasta Dag! Vier jij het met ons mee? Wij zetten de leukste manieren om het te vieren op een rij.

Wereld Pasta Dag

Wereldwijd staat 25 oktober in het teken van Italiaanse deegwaren. Vandaag is het namelijk Wereld Pasta Dag. Ik hoor je denken: dat kunnen alleen maar onze Italiaanse vrienden bedacht hebben. En daar heb je gelijk in.

In 1995 kwamen veertig verschillende pasta producenten bij elkaar tijdens het eerste World Pasta Congress. Sindsdien staat 25 oktober bekend als Wereld Pasta Dag. En die traditie zetten we graag voort! We geven vijf leuke suggesties wat je vandaag kan doen om je favoriete maaltje te eren.

Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

2. Leer pasta eten als een pro

Het is de Italiaan een doorn in het oog – spaghetti oprollen op een lepel, of erger nog: in stukjes snijden. Maar hoe moet het dan wel?

Verdiep je op Wereld Pasta Dag in de pasta-etiquette en sla nooit meer een flater. Weet jij hoe het moet?

spaghetti puttanesca met tonijn

3. Maak je favoriete pasta gerecht

Of je nou gek bent op spaghetti, rigatoni of orecchiette, vandaag staat pasta op het menu! Maak bijvoorbeeld deze klassieke spaghetti met geroosterde-tomatensaus of een van deze heerlijke pasta’s uit de oven. Welk recept ga jij vandaag maken?

Spaghetti met geroosterde-tomatensaus

4. Ga pasta eten bij je favoriete restaurant

Als je geen zin hebt om zelf te koken, dan ga je op Wereld Pasta Dag toch lekker uit eten? Wel zo feestelijk op deze speciale dag. Maar als je uit eten gaat: doe het in stijl.

Schuif bijvoorbeeld aan bij de beste Italiaanse restaurants van Nederland. Niet vergeten om pasta te bestellen hè?!

wereld pastadag: uit eten

5. Maak pasta chips: dé trend op TikTok

Misschien heb je ze al voorbij zien komen en weet je precies waar we het over hebben. Zo niet, probeer het gewoon eens! Pasta chips maken voelt misschien een beetje als vloeken in de kerk, maar je gaat er geen spijt van krijgen.

Je maakt je eigen pasta chips door de pasta te koken en vervolgens te frituren. Zo krijg je de meest crunchy snack om je vingers bij af te likken. Probeer maar!

wereld pastadag: Recept voor pasta chips

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!