Advertentie
Wereld Pasta Dag
Wereldwijd staat 25 oktober in het teken van Italiaanse deegwaren. Vandaag is het namelijk Wereld Pasta Dag. Ik hoor je denken: dat kunnen alleen maar onze Italiaanse vrienden bedacht hebben. En daar heb je gelijk in.
In 1995 kwamen veertig verschillende pasta producenten bij elkaar tijdens het eerste World Pasta Congress. Sindsdien staat 25 oktober bekend als Wereld Pasta Dag. En die traditie zetten we graag voort! We geven vijf leuke suggesties wat je vandaag kan doen om je favoriete maaltje te eren.
Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
1. Maak je zelf verse pasta
Vandaag is bij uitstek de ideale dag om zelf eens je eigen pasta te maken. Verse pasta maken lijkt soms een hele opgave, maar niets is minder waar.
Gooi je haar in een knot en stroop de mouwen op want in een mum van tijd heb je je eigen verse pasta gemaakt. Maar proberen is op eigen risico, hierna wil je nooit meer anders!
2. Leer pasta eten als een pro
Het is de Italiaan een doorn in het oog – spaghetti oprollen op een lepel, of erger nog: in stukjes snijden. Maar hoe moet het dan wel?
Verdiep je op Wereld Pasta Dag in de pasta-etiquette en sla nooit meer een flater. Weet jij hoe het moet?
3. Maak je favoriete pasta gerecht
Of je nou gek bent op spaghetti, rigatoni of orecchiette, vandaag staat pasta op het menu! Maak bijvoorbeeld deze klassieke spaghetti met geroosterde-tomatensaus of een van deze heerlijke pasta’s uit de oven. Welk recept ga jij vandaag maken?
4. Ga pasta eten bij je favoriete restaurant
Als je geen zin hebt om zelf te koken, dan ga je op Wereld Pasta Dag toch lekker uit eten? Wel zo feestelijk op deze speciale dag. Maar als je uit eten gaat: doe het in stijl.
Schuif bijvoorbeeld aan bij de beste Italiaanse restaurants van Nederland. Niet vergeten om pasta te bestellen hè?!
5. Maak pasta chips: dé trend op TikTok
Misschien heb je ze al voorbij zien komen en weet je precies waar we het over hebben. Zo niet, probeer het gewoon eens! Pasta chips maken voelt misschien een beetje als vloeken in de kerk, maar je gaat er geen spijt van krijgen.
Je maakt je eigen pasta chips door de pasta te koken en vervolgens te frituren. Zo krijg je de meest crunchy snack om je vingers bij af te likken. Probeer maar!
Lees ook:
9x pasta’s die binnen een half uur op tafel staan
Ragù: de allerlekkerste pastasaus
Dit is waarom je nooit pastawater moet weggooien
Onze tips
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: de beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.