Advertentie
Typisch Duits eten
Al staat Duitsland culinair misschien niet heel hoog aangeschreven, de keuken kent ontzettend veel heerlijke gerechten. Wat denk jij van knapperige pretzels of een klassieke aardappelsalade? Typisch Duits eten dat zeker de moeite waard is. Lees snel verder om te ontdekken welke lokale lekkernijen jij tijdens je reis zeker niet mag missen!
Elke week culinaire inspiratie in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Sauerbraten met knolselderijgratin
Is er typischer Duits eten dan sauerbraten? Waarschijnlijk niet, want het wordt beschouwd als het nationale gerecht van Duitsland. Het is dan ook een van de bekendste gerechten en bestaat uit vlees dat ter bereidingen dagenlang gemarineerd wordt. Door de zuren in de marinade wordt het vlees lekker mals en dat smaakt heerlijk. Zeker proberen dus! Het wordt vaak geserveerd met traditionele bijgerechten als rodekool, knoedels of gekookte aardappels.
> naar het recept: sauerbraten met knolselderijgratin
Duitse aardappelsalade
Al kent elk land zijn eigen variant, de Duitse aardappelsalade is misschien wel de bekendste. De aardappelsalade maken ze traditioneel met smaakmakers als augurk, bieslook en krachtige bouillon. De aardappelen blijven wat grover dan wij in Nederland gewend zijn en dit maakt de salade lekker robuust.
> naar het recept: Duitse aardappelsalade
Pretzels
Ga je naar een Duitse biergarten? Bestel dan naast je halve liter ook een snack. Pretzels zijn een heerlijke optie. De hartige krakelingen smaken een tikkeltje zout en zijn éxtra lekker met een likje boter erop. Hierdoor zijn ze ook heel geschikt voor het ontbijt.
> naar het recept: pretzels
Berlinerbollen
Liever zoet? Dan is de lokale lekkernij van de hoofdstad meer wat voor jou. De Berlinerbol heeft wat weg van een donut en is gevuld met jam. Dit maakt het een echte traktatie voor elke lekkerbek. Gelukkig zijn ze door heel het land verkrijgbaar.
> naar het recept: Berlinerbollen
Forel met amandelen en peterselie-aardappeltjes
Bij typisch Duits eten denk je misschien eerder aan vlees dan vis. Dat is niet zonder reden, want het land heeft natuurlijk een kleine kuststrook. Wel kent het veel binnenlandse rivieren en meren waardoor het eten van zoetwatervissen meer gangbaar is. Denk bijvoorbeeld aan forel. In combinatie met de klassieke peterselie-aardappeltjes is dit een recept om van te smullen.
> naar het recept: forel met amandelen en peterselie-aardappeltjes
Schnitzel
Ben je wel in Duitsland geweest als je geen schnitzel hebt gegeten? Het gepaneerde vlees staat op elke menukaart, al komt het gerecht stiekem eigenlijk uit Oostenrijk. Je eet het met een schijfje citroen en bradkartoffelen. Je bestelt het als hoofdgerecht, of gewoon lekker voor de lunch.
> naar het recept: schnitzel
Lees ook: Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Duitse supermarkt
Onze tips
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Even voorstellen: dit is Foodies’ nieuwste redacteur!
WIN: Australisch BBQ-pakket
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.