Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Pretzels

Duits eten: dit wil je proberen over de grens

Advertentie

Ga je op vakantie naar Duitsland? Dan wil je naast de rijke cultuur en prachtige natuur vast ook genieten van lekker eten. Daarom hebben wij een aantal typisch Duitse gerechten voor jou op een rijtje gezet zodat jij weet welk Duits eten je echt eens moet proberen.

Typisch Duits eten

Al staat Duitsland culinair misschien niet heel hoog aangeschreven, de keuken kent ontzettend veel heerlijke gerechten. Wat denk jij van knapperige pretzels of een klassieke aardappelsalade? Typisch Duits eten dat zeker de moeite waard is. Lees snel verder om te ontdekken welke lokale lekkernijen jij tijdens je reis zeker niet mag missen!

Elke week culinaire inspiratie in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sauerbraten met knolselderijgratin

Is er typischer Duits eten dan sauerbraten? Waarschijnlijk niet, want het wordt beschouwd als het nationale gerecht van Duitsland. Het is dan ook een van de bekendste gerechten en bestaat uit vlees dat ter bereidingen dagenlang gemarineerd wordt. Door de zuren in de marinade wordt het vlees lekker mals en dat smaakt heerlijk. Zeker proberen dus! Het wordt vaak geserveerd met traditionele bijgerechten als rodekool, knoedels of gekookte aardappels.

> naar het recept: sauerbraten met knolselderijgratin

Typisch Duits eten

Duitse aardappelsalade

Al kent elk land zijn eigen variant, de Duitse aardappelsalade is misschien wel de bekendste. De aardappelsalade maken ze traditioneel met smaakmakers als augurk, bieslook en krachtige bouillon. De aardappelen blijven wat grover dan wij in Nederland gewend zijn en dit maakt de salade lekker robuust.

> naar het recept: Duitse aardappelsalade

Duitse aardappelsalade

Pretzels

Ga je naar een Duitse biergarten? Bestel dan naast je halve liter ook een snack. Pretzels zijn een heerlijke optie. De hartige krakelingen smaken een tikkeltje zout en zijn éxtra lekker met een likje boter erop. Hierdoor zijn ze ook heel geschikt voor het ontbijt.

> naar het recept: pretzels

Pretzels

Berlinerbollen

Liever zoet? Dan is de lokale lekkernij van de hoofdstad meer wat voor jou. De Berlinerbol heeft wat weg van een donut en is gevuld met jam. Dit maakt het een echte traktatie voor elke lekkerbek. Gelukkig zijn ze door heel het land verkrijgbaar.

> naar het recept: Berlinerbollen

Berlinerbollen

Forel met amandelen en peterselie-aardappeltjes

Bij typisch Duits eten denk je misschien eerder aan vlees dan vis. Dat is niet zonder reden, want het land heeft natuurlijk een kleine kuststrook. Wel kent het veel binnenlandse rivieren en meren waardoor het eten van zoetwatervissen meer gangbaar is. Denk bijvoorbeeld aan forel. In combinatie met de klassieke peterselie-aardappeltjes is dit een recept om van te smullen.

> naar het recept: forel met amandelen en peterselie-aardappeltjes

Typisch Duits eten

Schnitzel

Ben je wel in Duitsland geweest als je geen schnitzel hebt gegeten? Het gepaneerde vlees staat op elke menukaart, al komt het gerecht stiekem eigenlijk uit Oostenrijk. Je eet het met een schijfje citroen en bradkartoffelen. Je bestelt het als hoofdgerecht, of gewoon lekker voor de lunch.

> naar het recept: schnitzel

wienerschitzel

Lees ook: Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Duitse supermarkt

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!