Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
pienlaathaaretenzien

Foodblogger Pien van pienlaathaaretenzien: “Lekker koken is heel eenvoudig”

Advertentie

Pien is een echte foodie en deelt sinds de coronacrisis op haar Instagram @pienlaathaaretenzien no-nonsense gerechten. Het account werd in no-time waanzinnig populair en binnenkort brengt Pien zelfs haar eigen kookboek uit. Hoog tijd om haar te leren kennen!

Pienlaathaaretenzien

Pien omschrijft haar account @pienlaathaaretenzien als een uit de hand gelopen lockdown hobby. Middenin de coronacrisis begon ze de pagina om recepten te delen met vriendinnen. Door de lockdowns stonden hun wekelijkse eet-dates op een wat lager pitje en daarom leek het Pien leuk om via Instagram een kijkje in haar keuken te geven. “En dat is vervolgens een beetje uit de hand gelopen”, aldus foodblogger Pienlaathaaretenzien. “We zijn twee jaar verder en komt er een kookboek aan, ik heb allemaal te gekke samenwerkingen zoals die met flitsbezorgservice Flink en het gaat gewoon heel erg goed. Ik heb dus echt iets mega positiefs aan corona overgehouden.”

Wil je iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @pienlaathaaretenzien

Wel een totale verrassing dus?

Pienlaathaaretenzien: “Ja zeker! Mijn account had in het begin zelfs een slotje. Mijn pagina was echt bedoeld voor de mensen die dicht bij me stonden. Het was helemaal niet de bedoeling dat, naast mijn vriendinnen, iemand het ging volgen. Maar langzaamaan kregen toch steeds meer mensen het in de gaten en ontstond er een soort sneeuwbaleffect doordat mensen de gerechten gingen delen. En nouja, twee jaar later zijn we hier. Inmiddels is mijn account uitgegroeid tot een heuse community. Ik word dagelijks getagd in stories van mensen die mijn recepten hebben gemaakt. Echt geweldig om te zien!”

Hoe zou jij jouw gerechten omschrijven?

Pienlaathaaretenzien: “Eigenlijk zijn al mijn recepten hartstikke makkelijk om te maken. Dat is ook wat ik wil uitstralen: dat zelf koken helemaal niet moeilijk is. Daarom gebruik ik bijna alleen maar ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. Ik wil dat je mijn recepten ziet en het gelijk kan maken. En voor een mooi kleurrijk gerecht hoef je ook echt niet uren in de keuken te staan. Ik wil laten zien dat je heel gemakkelijk indruk kunt maken ook als je maar kort in de keuken staat. Zelf vind ik het stuk voor stuk leuke en lekkere gerechten die leuk zijn om te serveren wanneer je iemand op bezoek krijgt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @pienlaathaaretenzien

Is dat iets wat je van huis uit hebt meegekregen?

Pienlaathaaretenzien: “Mijn moeder kan heel lekker koken. Ze kan fantastisch vlees braden. Als ik zondag thuis ga eten dan weet ik dat er de hele dag een pan op het vuur heeft staan pruttelen. Vroeger vond ik dat heel normaal. Nu denk ik soms: je moet er maar zin in hebben. Ik sta echt niet de hele dag in de keuken. Wel denk ik dat als je gewend bent aan lekker eten, je dat zelf ook wilt maken. Dat begon met koken voor vriendinnen op vrijdagavond en sinds ik op mijzelf woon, ben ik dagelijks aan het experimenteren. Doordat eten voor mijn familie zo belangrijk is, weet ik goed welke smaken bij elkaar passen. Ik heb wel een basis meegekregen van: wat vind ik lekker, wat wil ik aan dit gerecht toevoegen, wat past er goed bij? Ook heb ik van mijn moeder geleerd dat koken ook helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.”

Sta je graag samen met je vriendinnen in de keuken?

Pienlaathaaretenzien: “Tegenwoordig ben ik wel degene die het meeste in de keuken staat maar vroeger was dat wel anders. We eten al sinds de middelbare school elke vrijdag samen en koken eigenlijk om de beurt. De ene keer kookt de één, de andere keer de ander. Tijdens de middelbare school stond risotto standaard op het menu. Nog steeds mijn favoriete gerecht. Ik moet er wel bij zeggen dat die nu veel beter smaakt dan toen. Er zijn door de jaren heen echt heel veel dingen mislukt. Niet gek, als je bedenkt dat deze traditie al vanaf ons dertiende bestaat. Steevast eten we zeker één dag in de week samen. We wonen inmiddels bijna allemaal in Amsterdam en we houden allemaal eten en koken dus dat is echt leuk.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @pienlaathaaretenzien

Ben jij dan ook de chef van het stel?

Pienlaathaaretenzien: “Nee, ik denk eigenlijk dat ik niet eens de beste kok van het stel ben. Ik zit echt in een vriendengroep waarin eigenlijk iedereen wel lekker kan koken. Mijn beste vriendin heeft ook de Hotelschool gedaan en weet dus als geen ander hoe je wat lekkers op tafel zet. Ze helpt mij dan ook veel met mijn account. Maar ook mijn andere vriendinnen kunnen echt wel goed koken. En we hebben allemaal dezelfde smaak, dat scheelt.”

Waar doe jij je inspiratie op?

Pienlaathaaretenzien: “De vraag is eigenlijk: waar word ik niet geïnspireerd? Ik word er eerlijk gezegd een beetje door overdonderd. Er zijn tegenwoordig zo veel platforms waar je inspiratie op kan doen. Soms ben ik wel uren aan het scrollen op Instagram en Tiktok. Ik kom gewoon zo veel lekkers tegen. Heel erg: mijn hele tijdlijn staat vol met eten. Ook kan ik mij verliezen in het online opzoeken van menukaarten. Dan ben ik opeens bij een restaurant in Milaan beland en heb ik een interessant ingrediënt gevonden. Uit eten gaan is namelijk een grote inspiratiebron. Als ik merk dat ik combinaties van eten heel lekker vind, of ingrediënten heel interessant vind dan wil ik er ook zelf mee aan de slag. Ik denk gelijk: wat zou ik hier lekker bij vinden? En dan geef ik zo’n gerecht of ingrediënt mijn eigen draai. Wat ik in restaurants eet, kan ik thuis toch nooit maken.”

pienlaathaaretenzien

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!