Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Beste kookboek aller tijden 2023

Dit is het Beste Kookboek Aller Tijden 2023

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Benieuwd naar Het Beste Kookboek Aller Tijden volgens de luisteraars van de podcast Etenstijd! van Teun van de Keuken en Yvette van Boven? Lees dan snel verder en ontdek welk boek dit jaar voor de eerste keer de prijs in ontvangst mocht nemen.

Het Beste Kookboek Aller Tijden

De luisteraars van de populaire podcast Etenstijd! hebben ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi uitgeroepen tot Beste Kookboek Aller Tijden. Dat maakten de podcastpresentatoren Yvette van Boven en Teun van de Keuken op de laatste dag van de kookboekenweek bekend tijdens een uitverkochte liveshow in de Schouwburg van Amstelveen. Met de uitverkiezing van Het Beste Kookboek Aller Tijden wordt een jaarlijkse traditie gestart die net zo ingeburgerd zal raken als de Top 2000 voor muziek.

Uit het boek

Simpel

€ 33,99
Simpel kookboek

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Yotam Ottolenghi

De luisteraars van de podcast Etenstijd! hebben de afgelopen weken massaal hun favoriete kookboeken ingestuurd. De lijst met inzendingen was uitermate gevarieerd, maar toch blijkt ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi in populariteit ver boven de rest uit te steken.

Yotam Ottolenghi heeft verschillende restaurants in London en schreef jarenlang een geliefde vegetarische column in The Guardian. Met zijn kookboeken met Midden-Oosterse recepten vol kruiden en groenten veroverde hij Nederland al in 2008. Dankzij hem zijn ingrediënten als sumak, za’atar en ook granaatappelpitten ingeburgerd geraakt in Nederland. Zijn naam is dan ook een echt begrip geworden.

Yotam Ottolenghi & Noor Murad in DeLaMar

Etenstijd!

Teun van de Keuken vertelt over de winnaar: “Als iemand zegt dat hij vanavond Ottolenghi kookt, weet iedereen wat daarmee wordt bedoeld.” De kookboekverkiezing en de liveshow komen voort uit de podcast Etenstijd!, die wordt geproduceerd door Meer van dit.

Volgend jaar volgt er ook een boek, waarin Teun en Yvette al hun tips, wetenswaardigheden en achtergrondverhalen over eten, hun beste basisrecepten, handigste lijstjes en meer prijsgeven. Het werk, dat iedere kookliefhebber in de kast moet hebben, verschijnt bij uitgeverij Nijgh Cuisine.

Het Beste Kookboek Aller Tijden: speciale vermelding

Een speciale vermelding is er voor Jamie Oliver, die tot populairste kookboekenauteur aller tijden werd verkozen. Geen enkel boek uit het enorme oeuvre van Oliver bereikte de top 10, maar de meeste stemmen gingen naar zijn oeuvre.

Jamie Oliver 4 (c) Chris Terry

Foto: Chris Terry

Volledige top 10 van Het Beste Kookboek Aller Tijden

De volledige top 10 van de verkiezing zal worden gedeeld via het Instagramaccount van Etenstijd!, het account van deze podcast is wat ons betreft meer dan de moeite waard om te volgen. Net als de podcast zelf overigens, wekelijks luisteren we deze met veel plezier.

Het Beste Kookboek Aller Tijden

Foto: Oof Verschuren

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!