
Recepten voor groentefrietjes
Lees verder na de advertentie
Staan de gefrituurde piepers bij jou ook elke week op het menu? Tijd voor verandering! Wij hebben de lekkerste recepten voor groentefrietjes verzameld. Van knolselderij tot avocado; dit zijn onze favorieten. Want wist je dat je in principe van elke groente frietjes kunt maken? Je snijd de groentes in de lengte door, weekt ze in water en frituren maar! Wel met een flinke klodder saus serveren he, een beetje zondigen mag.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Wortelfrietjes met parmezaan en peterselie
Wortelfrietjes? Ja zeker! De oranje knollen zijn hartstikke geschikt om frietjes van te maken. De ietwat zoete smaak van de wortels gaat perfect samen met de specerijen. De zelfgemaakte srirachamayonaise geeft dit bijgerecht een lekker frietgevoel.
Crunchy avocadofrietjes met salsa van gegrilde mango
Eerlijk is eerlijk; avocado’s zijn niet de beste groente om frietjes van te bakken. De zachte structuur is wat lastig om te frituren maar als het lukt is het goddelijk. Geef ze dus een goed jasje van de panko en bloem, dan kan het niet misgaan.
Groentefrietjes met dip
Kan je niet kiezen? Met dit recept maak je er gelijk een heleboel. We gebruiken koolrabi, wortels en zoete aardappel maar je kan naar hartenlust variëren. Eigenlijk is iedere, stevige groente wel geschikt. Ook met de kruiden en saus kun je eindeloos variëren, zodat je frietjes elke keer net even anders smaken. Garantie op genieten dus!
Zoeteaardappelfriet met halloumi en munt
Aardappels zijn ook groentes en daarom mocht een goed recept voor zoete aardappelfriet niet in het lijstje ontbreken. De basis is simpel maar door de halloumi en munt wordt het nét even wat spannender.
Knolselderijfrietjes met knoflookmayonaise
Deze bleekscheten zijn minstens net zo lekker als het gele goud. Knolselderij kan je namelijk heerlijk krokant bakken. En het beste? Het is een stuk gezonder.
Lees meer over friet:
Zoete aardappelfriet krokant bakken: tips & tricks
4x de beste zelfgemaakte friet recepten
Dag van de Franse Frietjes? Jazeker, vandaag is het feest
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.








