
Lees verder na de advertentie
Tarte Tatin
De tarte tatin is in 1189 bedacht door de zussen Stéphanie en Caroline Tatin, de uitbaters van Hotel Tatin, iets onder Orléans. Het hotel bestaat nog steeds, maar thuis kun je zeker net zo’n goede tarte tatin bakken.
De truc zit ‘m in het ondersteboven bakken van het gebak. Je draait het pas vlak voor het serveren om. Zo krijg je een heerlijk knapperig deeg, terwijl het fruit lekker zacht wordt in de karamel. De klassieke tarte tatin maak je met appels, maar wij kennen nog veel meer lekkere varianten. Dus ga je zo’n tarte tatin taart bakken? Dan zijn dit de lekkerste zoete én hartige recepten!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Tarte tatin met misoprei
Tarte tatin met misoprei is een heerlijk hoofdgerecht geserveerd met een frisse salade. Bak er op los en varieer met met smaken.

Tarte tartin met peren
Het klassieke Franse dessert wordt nog lekkerder met rijpe Nederlandse peren en een bolletje ijs. Dat is weer eens wat anders dan de klassieke variant met appels.

Bananentarte-tatin
Zin om iets anders dan anders te bakken met banaan? Deze tarte-tatin will turn your world upside down. Geniet van de heerlijke smaak van karamel vermengd met het fruit. Yum!

Tarte tatin met laurier
Het lijkt een vreemde combinatie: pruimen en laurier. Maar probeer het eens, de smaken gaan perfect samen en tillen je gerecht naar een hoger niveau. Hier gooi je hoge ogen mee! Serveer het dus gerecht als dessert bij een etentje, je gasten zullen onder de indruk zijn.

Tarte tatin met courgette
Voor deze tarte tatin gebruikt onze chef Willem maar weinig karamel en ongezoet deeg. De zoete tonen zijn heel lekker bij courgette en de geitenkaas, maar het moet geen gebakje worden.

Mini-tarte tatin van spruitjes
Zijn deze tarte tatins niet prachtig? Met dit gerecht maak je indruk tijdens een vegan diner, dat beloven we je! De truc is om de plakjes spruit dakpansgewijs neer te leggen. Zo krijg je het mooiste effect.

Tomaten-tarte tatin met schapenkaas
Say cheeeese! Deze overheerlijke tarte tatin laat iedereen watertanden. Dus heb je nog wat overgebleven tomaten in huis? Ga gelijk aan de bak!

Tarte tatin van tomaten
Ook zonder schapenkaas maak je met tomaten een topper van een tarte tatin. Heerlijk om te serveren als hoofdgerecht, of op een zomerse dag als lunch. Glaasje wijn erbij en je waant je zowat op vakantie.

Tarte tatin met misoprei
Tarte tatin met misoprei is een heerlijk hoofdgerecht geserveerd met een frisse salade. Bak er op los en varieer met met smaken.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).
Smelt in een ovenvaste koekenpan op laag vuur de boter met de miso, knoflook, bruine suiker en het zout. Roer tot alles goed gemengd is en houd warm.
Snijd de boven- en de onderkant van de preien. Halveer de preien over de lengte en was ze goed. Dep droog met keukenpapier
Verdeel de stroken prei op de platte kant over de bodem van de koekenpan. Bak de preien in de misoboter in ca. 10 minuten lichtbruin aan.
Rol het bladerdeeg uit over de preien in de pan. Vouw de randjes naar binnen en druk het deeg rondom goed aan. Bak de tarte tatin in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Neem de pan uit de oven en laat de tarte tatin ca. 5 minuten rusten. Stort de tarte tatin dan ondersteboven op een plateau, gebruik hiervoor een bord om succes te garanderen.
Receptuur: Lynn van de Vorst Fotografie: Mitchell van Voorbergen Foodstyling: Lynn van de Vorst & Julie Teeken Styling: Renée Conradi & Jessy van Dinther
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



