Tarte Tatin
De tarte tatin is in 1189 bedacht door de zussen Stéphanie en Caroline Tatin, de uitbaters van Hotel Tatin, iets onder Orléans. Het hotel bestaat nog steeds, maar thuis kun je zeker net zo’n goede tarte tatin bakken. De truc zit ‘m in het ondersteboven bakken van het gebak. Je draait het pas vlak voor het serveren om. Zo krijg je een heerlijk knapperig deeg, terwijl het fruit lekker zacht wordt in de karamel. De klassieke tarte tatin maak je met appels, maar wij kennen nog veel meer lekkere varianten. Dus ga je tarte tatin bakken? Dan zijn dit de lekkerste zoete én hartige recepten!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tarte tatin bakken met banaan
Zin om iets anders dan anders te bakken met banaan? Deze tarte-tatin will turn your world upside down. Geniet van de heerlijke smaak van karamel vermengd met het fruit. Yum!
> naar het recept: bananentarte-tatin
Tarte tatin met laurier
Het lijkt een vreemde combinatie: pruimen en laurier. Maar probeer het eens, de smaken gaan perfect samen en tillen je gerecht naar een hoger niveau. Hier gooi je hoge ogen mee! Serveer het dus gerecht als dessert bij een etentje, je gasten zullen onder de indruk zijn.
> naar het recept: tarte tatin met laurier
Tarte tartin met peren
Het klassieke Franse dessert wordt nog lekkerder met rijpe Nederlandse peren en een bolletje ijs. Dat is weer eens wat anders dan de klassieke variant met appels.
> naar het recept: tarte tartin met peren
Tarte tatin met courgette
Voor deze tarte tatin gebruikt onze chef Willem maar weinig karamel en ongezoet deeg. De zoete tonen zijn heel lekker bij courgette en de geitenkaas, maar het moet geen gebakje worden.
> naar het recept: tarte tatin met courgette
Mini-tarte tatin van spruitjes
Zijn deze tarte tatins niet prachtig? Met dit gerecht maak je indruk tijdens een vegan diner, dat beloven we je! De truc is om de plakjes spruit dakpansgewijs neer te leggen. Zo krijg je het mooiste effect.
> naar het recept: mini-tarte tatin van spruitjes
Tomaten-tarte tatin met schapenkaas
Say cheeeese! Deze overheerlijke tarte tatin laat iedereen watertanden. Dus heb je nog wat overgebleven tomaten in huis? Ga gelijk aan de bak!
> naar het recept: tomaten-tarte tatin met schapenkaas
Tarte tatin van tomaten
Ook zonder schapenkaas maak je met tomaten een topper van een tarte tatin. Heerlijk om te serveren als hoofdgerecht, of op een zomerse dag als lunch. Glaasje wijn erbij en je waant je zowat op vakantie.
> naar het recept: tarte tatin van tomaten