Tarte Tatin

De tarte tatin is in 1189 bedacht door de zussen Stéphanie en Caroline Tatin, de uitbaters van Hotel Tatin, iets onder Orléans. Het hotel bestaat nog steeds, maar thuis kun je zeker net zo’n goede tarte tatin bakken. De truc zit ‘m in het ondersteboven bakken van het gebak. Je draait het pas vlak voor het serveren om. Zo krijg je een heerlijk knapperig deeg, terwijl het fruit lekker zacht wordt in de karamel. De klassieke tarte tatin maak je met appels, maar wij kennen nog veel meer lekkere varianten. Dus ga je tarte tatin bakken? Dan zijn dit de lekkerste zoete én hartige recepten!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tarte tatin bakken met banaan

Zin om iets anders dan anders te bakken met banaan? Deze tarte-tatin will turn your world upside down. Geniet van de heerlijke smaak van karamel vermengd met het fruit. Yum!

> naar het recept: bananentarte-tatin

Bananentarte-tatin

Tarte tatin met laurier

Het lijkt een vreemde combinatie: pruimen en laurier. Maar probeer het eens, de smaken gaan perfect samen en tillen je gerecht naar een hoger niveau. Hier gooi je hoge ogen mee! Serveer het dus gerecht als dessert bij een etentje, je gasten zullen onder de indruk zijn.

> naar het recept: tarte tatin met laurier

kerstdiner vegetarisch

Tarte tartin met peren

Het klassieke Franse dessert wordt nog lekkerder met rijpe Nederlandse peren en een bolletje ijs. Dat is weer eens wat anders dan de klassieke variant met appels.

> naar het recept: tarte tartin met peren

Perfecte tarte tartin met peren

Tarte tatin met courgette

Voor deze tarte tatin gebruikt onze chef Willem maar weinig karamel en ongezoet deeg. De zoete tonen zijn heel lekker bij courgette en de geitenkaas, maar het moet geen gebakje worden.

> naar het recept: tarte tatin met courgette

Weekmenu Tarte tatin met courgette

Mini-tarte tatin van spruitjes

Zijn deze tarte tatins niet prachtig? Met dit gerecht maak je indruk tijdens een vegan diner, dat beloven we je! De truc is om de plakjes spruit dakpansgewijs neer te leggen. Zo krijg je het mooiste effect.

> naar het recept: mini-tarte tatin van spruitjes

Mini-tarte tatin van spruitjes

Tomaten-tarte tatin met schapenkaas

Say cheeeese! Deze overheerlijke tarte tatin laat iedereen watertanden. Dus heb je nog wat overgebleven tomaten in huis? Ga gelijk aan de bak!

> naar het recept: tomaten-tarte tatin met schapenkaas

Tomaten-tarte tatin met schapenkaas

Tarte tatin van tomaten

Ook zonder schapenkaas maak je met tomaten een topper van een tarte tatin. Heerlijk om te serveren als hoofdgerecht, of op een zomerse dag als lunch. Glaasje wijn erbij en je waant je zowat op vakantie.

> naar het recept: tarte tatin van tomaten

Tarte tatin van tomaten

Lees ook: Tour de france – 5x Franse recepten om te proberen