Advertentie
Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete tarte tatin recepten bij elkaar. Ga jij tarte tatin bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!
Tarte Tatin
De tarte tatin is in 1189 bedacht door de zussen Stéphanie en Caroline Tatin, de uitbaters van Hotel Tatin, iets onder Orléans. Het hotel bestaat nog steeds, maar thuis kun je zeker net zo’n goede tarte tatin bakken.
De truc zit ‘m in het ondersteboven bakken van het gebak. Je draait het pas vlak voor het serveren om. Zo krijg je een heerlijk knapperig deeg, terwijl het fruit lekker zacht wordt in de karamel. De klassieke tarte tatin maak je met appels, maar wij kennen nog veel meer lekkere varianten. Dus ga je zo’n tarte tatin taart bakken? Dan zijn dit de lekkerste zoete én hartige recepten!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Bananentarte-tatin
Zin om iets anders dan anders te bakken met banaan? Deze tarte-tatin will turn your world upside down. Geniet van de heerlijke smaak van karamel vermengd met het fruit. Yum!
Naar het receptTarte tatin met laurier
Het lijkt een vreemde combinatie: pruimen en laurier. Maar probeer het eens, de smaken gaan perfect samen en tillen je gerecht naar een hoger niveau. Hier gooi je hoge ogen mee! Serveer het dus gerecht als dessert bij een etentje, je gasten zullen onder de indruk zijn.
Naar het receptTarte tartin met peren
Het klassieke Franse dessert wordt nog lekkerder met rijpe Nederlandse peren en een bolletje ijs. Dat is weer eens wat anders dan de klassieke variant met appels.
Naar het receptTarte tatin met courgette
Voor deze tarte tatin gebruikt onze chef Willem maar weinig karamel en ongezoet deeg. De zoete tonen zijn heel lekker bij courgette en de geitenkaas, maar het moet geen gebakje worden.
Naar het receptMini-tarte tatin van spruitjes
Zijn deze tarte tatins niet prachtig? Met dit gerecht maak je indruk tijdens een vegan diner, dat beloven we je! De truc is om de plakjes spruit dakpansgewijs neer te leggen. Zo krijg je het mooiste effect.
Naar het receptTomaten-tarte tatin met schapenkaas
Say cheeeese! Deze overheerlijke tarte tatin laat iedereen watertanden. Dus heb je nog wat overgebleven tomaten in huis? Ga gelijk aan de bak!
Naar het receptTarte tatin van tomaten
Ook zonder schapenkaas maak je met tomaten een topper van een tarte tatin. Heerlijk om te serveren als hoofdgerecht, of op een zomerse dag als lunch. Glaasje wijn erbij en je waant je zowat op vakantie.
Naar het receptOnze tips
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
5x recepten voor tompouce
Oranje boven: 9x recepten voor Koningsdag
5x zoete lekkernijen met kwark
Zomerse salade bij de BBQ: recepten en tips
5x recepten voor Hollandse koekjes
5x bakken met rabarber
Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.