Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
uienstoof met bier

Lekker (en) goedkoop: recepten met ui

Advertentie

Uien zijn onmisbaar in de keuken. Ze zijn een ideale smaakmaker in elk gerecht en worden haast nooit vergeten. Maar laat je ze ook weleens de hoofdrol spelen? Deze heerlijke recepten met ui laten zien hoe je dat het beste doet!

Recepten met ui

Uien geven een gerecht al gauw veel smaak. Niet gek dus dat ze een veelgebruikte smaakmaker zijn. Zo vormen uien vaak de basis van soepen, sauzen en stoofgerechten. Toch staan ze haast nooit in het middelpunt. Zonde, want een ui is hartstikke smaakvol. Zeker wanneer je ze op de juiste manier bereidt. Bekijk dus snel de onderstaande recepten met ui en laat je inspireren. Van een klassieke soep tot een stoof: deze recepten met ui in de hoofdrol wil je vandaag nog maken. Want uien zijn niet alleen heerlijk lekker, maar ook nog eens gezond én goedkoop.

Meer lekkere recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Franse uiensoep

Weinig is er klassieker dan de Franse uiensoep. Maak de soep zoals het hoort met runderbouillon en flink wat boter zodat de uien mooi kunnen karamelliseren. Vergeet vooral niet de kaastoast te serveren, die hoort er echt bij! Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan onze handige tips voor uiensoep maken.

> naar het recept: Franse uiensoep

Franse uiensoep

Uienbroodjes met roomkaas en munt

Wil de klassieke kaastoast bij de soep upgraden? Maak dan je eigen uienbroodjes. Door de roomkaas en munt zijn ze verrassend fris van smaak en een mooie tegenhanger bij hartige soepen. Probeer maar!

> naar het recept: uienbroodjes met roomkaas en munt

recepten met ui

Bhajis – uienkoekjes uit de oven

Bhajis zijn Indiase beignets gevuld met uien. Traditioneel bak je ze in de frituur maar je begrijpt dat ze daardoor al gauw vet worden. Daarom bakken wij ze liever in de oven. Met ons recept geniet je van deze Indiase klassieker in een licht jasje.

> naar het recept: bhajis – uienkoekjes uit de oven

bhajis uienkoekjes

Kaas-uienquiche

De klassieke quiche lorraine maak je met spek en kaas. Hartstikke lekker natuurlijk maar misschien wil je dit gerecht ook wel eens vegetarisch maken. Dan is deze kaas-uienquiche het antwoord. Het deeg kun je kant-en-klaar deeg kopen of zelf maken. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Met dit recept maak jij het perfecte korstdeeg.

> naar het recept: kaas-uienquiche

Kaas-uienquiche

Uienstoof met bier en tijm

Deze uienstoof met bier en tijm is het ultieme vegetarisch comfortfood. Serveer er een frisse salade bij om het compleet te maken. En een flesje bier ernaast mag ook best. Proost!

> naar het recept: uienstoof met bier en tijm

uienstoof met bier

Gevulde uien met rode linzen, dadels en peterselie

Gevulde paprika’s ken je vast wel, maar heb je ooit weleens gevulde uien gemaakt? Dat is niet alleen een lekker gerecht, maar ook nog eens voedzaam én goedkoop. Heb je wat linzenvulling over? Maak hier dan een snelle soep van.

> naar het recept: gevulde uien met rode linzen, dadels en peterselie

gevulde uien weekmenu

Lees ook: Say what?! Is dit dé manier om je uien snel en makkelijk te snijden?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!