
Big Mamma in 30 minuten
Lees verder na de advertentie
“Oh! Komen ze echt al over een halfuur? Wat moet ik in dan vredesnaam voor ze koken? En… houd je dat ook aan vanavond?” Komen deze woorden je bekend voor? Goed nieuws, want dan is het nieuwste boek van Big Mamma, Big Mamma in 30 minuten, écht iets voor jou. Big Mamma kwam eerder al met het boek Italiaanse recepten, vol met 480 klassieke gerechten. Maar omdat klassiek Italiaans soms net even wat tijd kost – en het daar soms aan ontbreekt – komen ze nu met een boek écht Italiaans eten dat je zo op tafel zet.

Keukengeheimen, basisproducten en keukentools
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Het boek is ingedeeld in de klassieke Italiaanse gangen: aperitivo (bij de borrel), antipasti (de naam zegt het al), primi (pasta, risotto en gnocchi), secondi (vlees, vis en vegetarisch), contorni (bijgerechten), pizze (focaccia en pizza) en natuurlijk dolci (desserts). Daarnaast bevat het leuke tips voor hotspots in Italië, handige keukenhacks en geheimen van de chef om tijd te winnen (zoals voorbereiding, deksel op de pan tijdens het koken, groente snijden met een manoline). Ook worden belangrijke basisproducten en keukentools écht nodig hebt uitgelicht. Zo kan dat diner niet meer mislukken.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit Big Mamma in 30 minuten
Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alvast drie van onze favoriete recepten uit het boek. En ja, alleen al bij het zien van de foto’s beginnen we spontaan te watertanden..
Prei grigliati
Door prei te blakeren krijg je een lekkere geroosterde smaak én wordt ie boterzacht van binnen. Met romige stracciatella en knapperige hazelnoten maak je het helemaal af.
> naar het recept: prei grigliati
Bruschetta vitello tonnato
Vitello tonnato mag als écht klassiek Italiaans voorgerecht eigenlijk niet bij je dinertje ontbreken. Serveer het op geroosterd brood en je hebt de perfecte aperitivo.
> naar het recept: bruschetta vitello tonnato
Mozzarelline fritte
Zacht smeltende mozzarella in een krokant korstje. Meer hoeven we niet te zeggen. Serveer deze mozzarellaballetjes op een bord midden op tafel met een schaaltje basilicumpesto.
> naar het recept: mozzarelline fritte
Lees ook:
Onze tips

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?






