
Wanneer gebruik je welke appel?
Lees verder na de advertentie
In principe is dit allemaal geen harde wetenschap en kun je de appel gebruiken die jij lekker vindt. Toch zijn er wel een paar do’s & don’ts in appelland. Zo kan een appel met veel vocht erin ervoor zorgen dat je taartdeeg niet mooi krokant wordt en kan een te zure appel in je compote tot samengeknepen ogen leiden. Oftewel; wanneer gebruik je welke appel? Wij helpen je graag! Daarom per appelgerecht, van ons wat tips.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Lees verder na de advertentie
Appelmoes en appelcompote
Lees verder na de advertentie
Niets lekkerder dan zelfgemaakte appelmoes. Helemaal op een winterdag, warm geserveerd met een beetje kaneel en suiker eroverheen. Een gerecht op zich! Maar welke appel gebruik je nou voor het beste resultaat van je moes of compote? Het beste kun je gaan voor een zachte appel, die makkelijk uit elkaar valt tijdens het koken. Kies bijvoorbeeld de Goudreinet of de Elstar. Zorg dat je een zoetige appel gebruikt en geen zure. Tenzij je dat natuurlijk lekkerder vindt. Braeburns kunnen ook, maar die laten wel meer vocht los in de pan.
Smoothies en sapjes
Een vers sapje a day, keeps the doctor away! Wij beginnen onze dag het liefst gezond met een flinke dosis fruit en groente. Appels zijn ideaal hiervoor. Ze zijn krachtig van smaak en geven je sapje een fris of zuur tintje. Over zuur gesproken: wij gebruiken het liefst de groene Granny Smith appel. Is dat te zuur voor jou? Kies dan Pink Lady, Golden Delicious of de good oldElstar.
Lees verder na de advertentie
Appeltaart
Een klassieker in de Nederlandse keuken: de appeltaart. Of je nu gaat voor de bekende versie met het ruitjespatroon of een klassieke tarte tatin, voor taart gebruik je het liefst een stevige en ietwat zurige appel. De meest gebruikte soorten zijn de Goudreinet en de Jonagold. Dit zijn appels die je wat minder snel uit het vuistje eet, maar des te lekkerder zijn in taart. Doordat de appels goed droog zijn, blijft het deeg van je taart dat ook.
Hete bliksem
Hier komt het echt op smaak aan: ben je op zoek naar een zuurtje of een zoetje? Bij zuur kun je kiezen voor Goudreinetten of Granny Smith en bij zoet ga je voor Jazz of Royal Gala. Wij vinden persoonlijk een mix van zoete en zure appels het lekkerst. Geen mix gebruiken, maar gewoon de perfecte appel scoren? De Elstar (zoet en zuur) komt dan het beste uit onze test!
Wanneer gebruik je welke appel?
Nu heb je jouw antwoord op de vraag: wanneer gebruik je welke appel. Heb je meteen honger gekregen van het lezen over appels? Ga dan met onze favoriete appelrecepten aan de slag en test meteen je opgedane kennis!
Zoete-aardappelstamppot met appel
Stamppot met appel? Jazeker, in dit recept met zoete aardappel smaakt appel heerlijk fris en zoet!
Italiaanse appelcake
Deze klassieke Italiaanse appelcake vind je overal in Italiƫ. Ben je toe aan een beetje zomer in huis? Maak dan dit heerlijke recept.
Koolrabi-appelsalade met yoghurt-dilledressing
Fris, gezond Ʃn ongelooflijk lekker. Dat is deze koolrabi-appelsalade. Perfect als bijgerecht, of als extra gezond hoofdgerecht!
Onze tips

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereidenĀ

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.






