
De Midden-Oosterse keuken is magisch. Het is dus hoog tijd voor een Midden-Oosters weekendmenu! De Midden-Oosterse keuken kent heerlijke smaakmakers zoals oranjebloesemwater en granaatappel. De gerechten uit deze keuken staan of vallen met typische smaakmakers. Gegarandeerd genieten!
Lees verder na de advertentie
Voorgerecht
Je begint het Midden-Oosterse weekendmenu met een heerlijk voorafje. Deze gevulde wijnbladeren zijn hier op de redactie favoriet. De wijnbladeren koop je bij een Turkse winkel. Verse wijnbladeren zijn het allerlekkerst maar mocht je deze niet kunnen vinden dan kan je ook wijnbladeren uit pot of blik gebruiken. Meestal worden de wijnbladeren met rijst gevuld maar wij gaan dit keer voor een vulling met bulgur. Jum!

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
> naar het recept voor gevulde wijnbladeren met bulgur en rozijnen
Hoofdgerecht
Het geheim van botermals lamsvlees? Heerlijke smaakmakers en langzame garing op lage temperatuur. Neem uitgebreid de tijd voor dit gerecht. Voor het beste resultaat laat je het vlees 2,5 uur pruttelen op het vuur. Laat het vlees vervolgens nog 1 uur in de oven nagaren. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! En het beste? De oven doet het meeste werk. Serveer er platbrood, yoghurt met munt en granaatappelpitjes bij. Voor meer inspiratie voor recepten met lamsvlees ga je naar onze Pinterest-pagina.
> naar het recept voor gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel
Nagerecht
Knafeh; het dessert dat de wereld nodig heeft. Het is een zoet gerecht gemaakt met kaas, kataifi (dunne sliertjes filodeeg), roomboter, siroop en pistachenootjes. Bij elke hap vindt er een smaaksensatie plaats in je mond. Maar pas op, knafeh is érg verslavend. Bas schreef er eerder al een artikel over. Dit nagerecht is de perfecte afsluiter van ons Midden-Oosters weekendmenu.
> naar het recept voor knafeh
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






