Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel

Waanzinnig weekendmenu: Midden-Oosters

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

De Midden-Oosterse keuken is magisch. Het is dus hoog tijd voor een Midden-Oosters weekendmenu! De Midden-Oosterse keuken kent heerlijke smaakmakers zoals oranjebloesemwater en granaatappel. De gerechten uit deze keuken staan of vallen met typische smaakmakers. Gegarandeerd genieten!

Voorgerecht

Je begint het Midden-Oosterse weekendmenu met een heerlijk voorafje. Deze gevulde wijnbladeren zijn hier op de redactie favoriet. De wijnbladeren koop je bij een Turkse winkel. Verse wijnbladeren zijn het allerlekkerst maar mocht je deze niet kunnen vinden dan kan je ook wijnbladeren uit pot of blik gebruiken. Meestal worden de wijnbladeren met rijst gevuld maar wij gaan dit keer voor een vulling met bulgur. Jum!

midden-oosters weekendmenu

> naar het recept voor gevulde wijnbladeren met bulgur en rozijnen

Hoofdgerecht

Het geheim van botermals lamsvlees? Heerlijke smaakmakers en langzame garing op lage temperatuur. Neem uitgebreid de tijd voor dit gerecht. Voor het beste resultaat laat je het vlees 2,5 uur pruttelen op het vuur. Laat het vlees vervolgens nog 1 uur in de oven nagaren. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! En het beste? De oven doet het meeste werk. Serveer er platbrood, yoghurt met munt en granaatappelpitjes bij. Voor meer inspiratie voor recepten met lamsvlees ga je naar onze Pinterest-pagina.

midden-oosters weekendmenu Gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel

> naar het recept voor gesmoorde lamsschenkeltjes met olijven en venkel

Nagerecht

Knafeh; het dessert dat de wereld nodig heeft. Het is een zoet gerecht gemaakt met kaas, kataifi (dunne sliertjes filodeeg), roomboter, siroop en pistachenootjes. Bij elke hap vindt er een smaaksensatie plaats in je mond. Maar pas op, knafeh is érg verslavend. Bas schreef er eerder al een artikel over. Dit nagerecht is de perfecte afsluiter van ons Midden-Oosters weekendmenu.

knapperige knafeh

> naar het recept voor knafeh

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!