Bakken met Baileys

Wist je dat dit romige likeurtje niet alleen lekker is om te drinken? Je kan namelijk ook heel goed bakken met Baileys. In een cake, taart of truffel; met Baileys kan het allemaal. Verwerk het zoete drankje in een van onze vijf favoriete recepten. Wat dacht je van een Oreo-Baileystaart of juist chocolade shortbread met Baileys? Jij kiest!

Nutellacake met Baileysroom

Doordat ze beide tonen van chocolade bevatten gaan de smaken van Nutella en Baileys ontzettend goed samen. Dit is dan ook echt zo’n cake waar je maar niet vanaf kunt blijven. Deze Nutellacake maak je in een handomdraai en zo eet je ‘m ook op.

nutellacake

Speculaascakerol met Baileysroom

Wij hebben op geen enkel recept zoveel reacties gekregen als deze. Want in het originele recept in Foodies Magazine staat geen Baileys bij de ingrediënten. Dat lijkt misschien wat gek voor een recept met Baileysroom maar de overige ingrediënten zorgen voor een lichte Baileyssmaak in de room. Zo is deze cakerol geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Liever toch een scheutje Baileys? Geen probleem, voeg dit toe aan de room voor je deze opklopt.

Bakken met kerst: speculaascakerol met Baileysroom

Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Probeer deze truffels eens wanneer je écht wat lekkers bij de koffie wilt. Dus handjes uit de mouwen en beginnen maar! Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast en serveer ze het liefst op dezelfde dag, anders wordt de meringue door de room zacht.

Bakken met kerst: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Oreo-Baileys-taart

Oreo & Baileys zijn een onverwachte match made in heaven. Wanneer je deze taart op een feestje serveert, maak je indruk. Dit recept wil je keer op keer blijven maken.

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Chocoladeshortbread met Baileys

Heb jij al wel eens zelf shortbread gemaakt? Dit is een typisch Brits gebakje. Wij maken ‘m met chocolade en Baileys. Een must-try als je het ons vraagt. Lekker bij de koffie of thee.

Chocoladeshortbread

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.