Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bakken met kerst: speculaascakerol met Baileysroom

5x bakken met Baileys: dit zijn de lekkerste recepten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met Baileys bij elkaar. Ga jij met Baileys bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met Baileys

Wist je dat dit romige likeurtje niet alleen lekker is om te drinken? Je kan namelijk ook heel goed bakken met Baileys. In een cake, taart of truffel; met Baileys kan het allemaal. Verwerk het zoete drankje in een van onze vijf favoriete recepten. Wat dacht je van een Oreo-Baileystaart of juist chocolade shortbread met Baileys?

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nutellacake met Baileysroom

Doordat ze beide tonen van chocolade bevatten gaan de smaken van Nutella en Baileys ontzettend goed samen. Dit is dan ook echt zo’n cake waar je maar niet vanaf kunt blijven. Deze Nutellacake maak je in een handomdraai en zo eet je ‘m ook op.

> naar het recept: nutellacake met Baileysroom

nutellacake

Speculaascakerol met Baileysroom

Wij hebben op geen enkel recept zoveel reacties gekregen als deze. Want in het originele recept in Foodies Magazine staat geen Baileys bij de ingrediënten. Dat lijkt misschien wat gek voor een recept met Baileysroom maar de overige ingrediënten zorgen voor een lichte Baileyssmaak in de room. Zo is deze cakerol geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Liever toch een scheutje Baileys? Geen probleem, voeg dit toe aan de room voor je deze opklopt.

> naar het recept: speculaascakerol met Baileysroom

Bakken met kerst: speculaascakerol met Baileysroom

Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Probeer deze truffels eens wanneer je écht wat lekkers bij de koffie wilt. Dus handjes uit de mouwen en beginnen maar! Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast en serveer ze het liefst op dezelfde dag, anders wordt de meringue door de room zacht.

> naar het recept: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Bakken met kerst: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Oreo-Baileys-taart

Oreo & Baileys zijn een onverwachte match made in heaven. Wanneer je deze taart op een feestje serveert, maak je indruk. Dit recept wil je keer op keer blijven maken.

> naar het recept: oreo-Baileys-taart

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Chocoladeshortbread met Baileys

Heb jij al wel eens zelf shortbread gemaakt? Dit is een typisch Brits gebakje. Wij maken ‘m met chocolade en Baileys. Een must-try als je het ons vraagt. Lekker bij de koffie of thee.

> naar het recept: chocoladeshortbread met Baileys

Chocoladeshortbread

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!