Bakken met Baileys
Wist je dat dit romige likeurtje niet alleen lekker is om te drinken? Je kan namelijk ook heel goed bakken met Baileys. In een cake, taart of truffel; met Baileys kan het allemaal. Verwerk het zoete drankje in een van onze vijf favoriete recepten. Wat dacht je van een Oreo-Baileystaart of juist chocolade shortbread met Baileys? Jij kiest!
Nutellacake met Baileysroom
Doordat ze beide tonen van chocolade bevatten gaan de smaken van Nutella en Baileys ontzettend goed samen. Dit is dan ook echt zo’n cake waar je maar niet vanaf kunt blijven. Deze Nutellacake maak je in een handomdraai en zo eet je ‘m ook op.
Speculaascakerol met Baileysroom
Wij hebben op geen enkel recept zoveel reacties gekregen als deze. Want in het originele recept in Foodies Magazine staat geen Baileys bij de ingrediënten. Dat lijkt misschien wat gek voor een recept met Baileysroom maar de overige ingrediënten zorgen voor een lichte Baileyssmaak in de room. Zo is deze cakerol geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Liever toch een scheutje Baileys? Geen probleem, voeg dit toe aan de room voor je deze opklopt.
Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade
Probeer deze truffels eens wanneer je écht wat lekkers bij de koffie wilt. Dus handjes uit de mouwen en beginnen maar! Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast en serveer ze het liefst op dezelfde dag, anders wordt de meringue door de room zacht.
Oreo-Baileys-taart
Oreo & Baileys zijn een onverwachte match made in heaven. Wanneer je deze taart op een feestje serveert, maak je indruk. Dit recept wil je keer op keer blijven maken.
Chocoladeshortbread met Baileys
Heb jij al wel eens zelf shortbread gemaakt? Dit is een typisch Brits gebakje. Wij maken ‘m met chocolade en Baileys. Een must-try als je het ons vraagt. Lekker bij de koffie of thee.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: