Bakken met Baileys

Wist je dat dit romige likeurtje niet alleen lekker is om te drinken? Je kan namelijk ook heel goed bakken met Baileys. In een cake, taart of truffel; met Baileys kan het allemaal. Verwerk het zoete drankje in een van onze vijf favoriete recepten. Wat dacht je van een Oreo-Baileystaart of juist chocolade shortbread met Baileys?

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nutellacake met Baileysroom

Doordat ze beide tonen van chocolade bevatten gaan de smaken van Nutella en Baileys ontzettend goed samen. Dit is dan ook echt zo’n cake waar je maar niet vanaf kunt blijven. Deze Nutellacake maak je in een handomdraai en zo eet je ‘m ook op.

> naar het recept: nutellacake met Baileysroom

nutellacake

Speculaascakerol met Baileysroom

Wij hebben op geen enkel recept zoveel reacties gekregen als deze. Want in het originele recept in Foodies Magazine staat geen Baileys bij de ingrediënten. Dat lijkt misschien wat gek voor een recept met Baileysroom maar de overige ingrediënten zorgen voor een lichte Baileyssmaak in de room. Zo is deze cakerol geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Liever toch een scheutje Baileys? Geen probleem, voeg dit toe aan de room voor je deze opklopt.

> naar het recept: speculaascakerol met Baileysroom

Bakken met kerst: speculaascakerol met Baileysroom

Meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Probeer deze truffels eens wanneer je écht wat lekkers bij de koffie wilt. Dus handjes uit de mouwen en beginnen maar! Bewaar de truffels tot gebruik in de koelkast en serveer ze het liefst op dezelfde dag, anders wordt de meringue door de room zacht.

> naar het recept: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Bakken met kerst: meringue-slagroomtruffels met Baileys en witte chocolade

Oreo-Baileys-taart

Oreo & Baileys zijn een onverwachte match made in heaven. Wanneer je deze taart op een feestje serveert, maak je indruk. Dit recept wil je keer op keer blijven maken.

> naar het recept: oreo-Baileys-taart

De lekkerste no-bake taarten: Oreo-Baileys-taart

Chocoladeshortbread met Baileys

Heb jij al wel eens zelf shortbread gemaakt? Dit is een typisch Brits gebakje. Wij maken ‘m met chocolade en Baileys. Een must-try als je het ons vraagt. Lekker bij de koffie of thee.

> naar het recept: chocoladeshortbread met Baileys

Chocoladeshortbread

Lees ook: