Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Ice cream float met Baileys en chocoladesaus

De favoriete recepten met Baileys van Roberta Pagnier & Petit Gâteau

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Dit zijn dé twee favoriete recepten met Baileys van Meike Schaling van patisserie Petit Gâteau in Amsterdam en tv-chef Roberta Pagnier. Speciaal voor de nieuwe smaken van Baileys doken ze de keuken in. Welke ga jij maken?

Recepten met Baileys

Je kent het drankje Baileys vast, maar wist je dat dit romige likeurtje niet alleen lekker is om te drinken? Je kunt er namelijk ook erg goed mee bakken! In een cake, taart of truffel; met het kan allemaal. We maakten er al eerder een aantal recepten mee, nu is het tijd voor de favoriete recepten van Meike Schaling van patisserie Petit Gâteau in Amsterdam en tv-chef Roberta Pagnier. Samen maakten ze een aantal heerlijke recepten met de nieuwe smaken van Baileys, vandaag delen we hun twee favorieten!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Meike Schaling & Roberta Pagnier

Meike Schaling is patissier en samen met Patrice Andrieu het gezicht van de populaire patisserie Petit Gâteau in Amsterdam. Ze maakte al meerdere bakboeken en staat haast dagelijks in de patisserie de lekkerste én mooiste gebakjes en taarten te maken.

Je kent chef Roberta Pagnier vast van diverse televisieprogramma’s op 24Kitchen en Net5. Met haar Italiaanse roots maakt ze de lekkerste gerechten die je zelf ook gemakkelijk kunt maken. Daarnaast maakte ze ook nog eens het kookboek “De Pastabijbel“.

Samen sloegen ze de handen ineen en maakten een aantal heerlijke zoete recepten met Baileys. Meike ontwikkelde de recepten, Roberta gaf vervolgens diverse workshops met de recepten. Wij mogen hun twee favoriete recepten met je delen!

Trends voor dit jaar

Roberta Pagnier vertelt: “Bailey’s, voor mij is dat een drankje van vroeger. Ik denk dan meteen aan andere drankjes zoals Passoa, Malibu, Safari. B52, Goldstrike en Boswandeling. De laatste twee zou je voor de grap eens moeten bestellen in een club nu, ik denk dat ze geen idee hebben wat het is! Om eerlijk te zijn zou je me nu met geen van deze drankjes blij maken. Veel te zoet, en vaak hebben ze een chemische smaak. Baileys is het enige drankje waarbij ik dat niet heb. Ik gebruik het graag in zoete recepten of drink het graag met een klontje ijs na een diner.”

Elk jaar maakt Baileys een treat report om in te spelen op de nieuwste trends. Een greep uit de trends voor dit jaar volgens Roberta: “Veel glitters is het helemaal dit jaar, a touch of sparkle mag niet ontbreken. Daarnaast zijn noten een graag gezien ingrediënt, zijn kleurrijke gerechten hip en komen de klassieke hoorntjes weer terug.”

Uitdagend of easy peasy?

Meike Schaling en Roberta Pagnier gingen aan de slag met deze trends en ontwikkelden een aantal heerlijke recepten met Baileys. Om het toegankelijk en interessant te maken voor iedereen maakten ze zowel uitdagende recepten voor de doorgewinterde bakker als makkelijke recepten die iedereen thuis in een handomdraai kan maken. Roberta vertelt over het uitdagende recept: “Een prachtige tartelette met een heerlijke vulling. Het is eigenlijk een soort basisrecept zodat je eindeloos kunt variëren als je dit onder de knie hebt.” Ondanks dat het makkelijke recept in een handomdraai op tafel staat is het een echte eyecatcher waar je deze zomer indruk mee maakt.

Recepten met Baileys:

Pina colada taartje met fruitmousse

Roberta: “Klaar voor de zomer? Een pina colada is dé tropische cocktail. Zo betekent ‘piña’ ananas in het Spaans en ‘colada’ gezeefd. Dit uitdagende taartje is gebaseerd op deze zomerse cocktail. In de bodem zit wat kardemom verwerkt voor een diepe smaak. Het bolletje mousse is van tropisch fruit en de vulling van karamel blus je af met Bailey’s Colada. Pistache deco on top en je hebt een prachtige tartelette!”

> naar het recept voor het pina colada taartje met fruitmousse

Recepten met Baileys: pina colada taartje met fruitmousse

Fotografie: Vanessa Dawson van Culinessa

Ice cream float met Baileys en chocoladesaus

Roberta: “Alleen de drizzle van zelfgemaakte chocolasaus is al onweerstaanbaar lekker. Dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt. Snel, snel, snel en toch ontzettend lekker. Deze ice cream float maak je in een groot glas. Chocolade-ijs, koffie en Baileys Salted Caramel vormen samen met de chocoladesaus deze eyecatcher. Verkoeling nodig in de zomer? Dan is dit je beste vriend!”

> naar het recept voor de ice cream float met Baileys en chocoladesaus

Ice cream float met Baileys en chocoladesaus

Fotografie: Vanessa Dawson van Culinessa

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!