
Lees verder na de advertentie
Doe maar chique: Frans diner
Voel je net zoals in een chic restaurant op de Champs-Élysées met dit verfijnde Franse menu. Deze gerechten zijn zoals we gewend zijn van de Fransen niet alleen stijlvol maar ook nog eens ontzettend lekker. Dat maakt dit menu een leuk weekendproject. Voor jezelf, je geliefde of misschien voor je eetclub. Met dit chique Franse diner gooi je gegarandeerd hoge ogen!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Als voorgerecht serveren we spitskool met anchoïade. Dat laatste is een saus – of eigenlijk een dikke crème – van ansjovis en knoflook. Het is perfect als starter van je diner met wat knapperig brood, maar je kunt hem gebruiken als smaakmaker in dit mooie gerecht met geroosterde spitskool en knapperig ansjovis-broodkruim.
> naar het recept: spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim
Hoofdgerecht
Tartiflette is een Franse ovenschotel met aardappels, kaas, uien, spek en in dit geval spinazie. Omdat je dit gerecht van tevoren kunt bereiden, is het perfect om te serveren tijdens een etentje. Maak de ovenschotel dan op de dag zelf en schuif het ’s avonds even de oven in. Zo heb jij meer tijd voor gezelligheid!
> naar het recept: tartiflette met spinazie
Nagerecht
Het nagerecht van dit Franse diner combineert het beste van beiden: dessert en kaas. Gougères zijn namelijk Franse soesjes gevuld met kaas, in dit geval comté. Al kan je ze natuurlijk ook met wat anders vullen. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept voor gougères gevuld met ham en selderij?
> naar het recept: gougères – Franse kaassoesjes met comté
Lees meer over een Frans diner: Klassiekers uit de bistro: 5x Franse recepten
Onze tips

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Paastaart maken: zo wordt jouw taart de lekkerste

Dit is dé ultieme kaasgids (en kun je hier downloaden)

De beste burgers: 7x recepten voor een broodje hamburger

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.