Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gougères – Franse kaassoesjes met comté

Waanzinnig weekendmenu: chique Frans diner

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk. Wij serveren een chique Frans diner!

Bestel Foodies Franse bistro

Doe maar chique: Frans diner

Voel je net zoals in een chic restaurant op de Champs-Élysées met dit verfijnde Franse menu. Deze gerechten zijn zoals we gewend zijn van de Fransen niet alleen stijlvol maar ook nog eens ontzettend lekker. Dat maakt dit menu een leuk weekendproject. Voor jezelf, je geliefde of misschien voor je eetclub. Met dit chique Franse diner gooi je gegarandeerd hoge ogen!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Als voorgerecht serveren we spitskool met anchoïade. Dat laatste is een saus – of eigenlijk een dikke crème – van ansjovis en knoflook. Het is perfect als starter van je diner met wat knapperig brood, maar je kunt hem gebruiken als smaakmaker in dit mooie gerecht met geroosterde spitskool en knapperig ansjovis-broodkruim.

> naar het recept: spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim

Spitskool, anchoïade en knapperig broodkruim

Hoofdgerecht

Tartiflette is een Franse ovenschotel met aardappels, kaas, uien, spek en in dit geval spinazie. Omdat je dit gerecht van tevoren kunt bereiden, is het perfect om te serveren tijdens een etentje. Maak de ovenschotel dan op de dag zelf en schuif het ’s avonds even de oven in. Zo heb jij meer tijd voor gezelligheid!

> naar het recept: tartiflette met spinazie

Tartiflette met spinazie

Nagerecht

Het nagerecht van dit Franse diner combineert het beste van beiden: dessert en kaas. Gougères zijn namelijk Franse soesjes gevuld met kaas, in dit geval comté. Al kan je ze natuurlijk ook met wat anders vullen. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept voor gougères gevuld met ham en selderij?

> naar het recept: gougères – Franse kaassoesjes met comté

Gougères – Franse kaassoesjes met comté

Lees meer over een Frans diner: Klassiekers uit de bistro: 5x Franse recepten

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!