Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Fried chicken: 5x recepten voor krokante kip

Advertentie

Vergeet de krokante kip van je favoriete afhaalrestaurant, thuis kun je net zo goed fried chicken maken. Met deze recepten worden ze net zo lekker als bij de KFC!

Alleen al bij de gedachte aan fried chicken beginnen wij te watertanden. Niet zonder reden want de krokante kip is om je vingers om af te likken. Overal ter wereld zijn ze er gek op. Van de Japanse karaage tot Amerikaanse fried chicken, met deze recepten reis je de wereld rond!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
De ultieme fried chicken uit de airfryer

Ultiem broodje krokante kip

Opvallend genoeg beginnen we het lijstje met recepten niet met gefrituurde kip, maar krokante kip uit de airfryer. Met dit recept maak je het ultieme broodje krokante kip. Niemand zal geloven dat het niet uit het hete vet komt!

Naar het recept
Karaage ©Yoko Inagaki

Karaage (Japanse gefrituurde kip)

Karaage ijkt nog het meest op Amerikaanse Kentucky fried chicken, maar wel met een groot verschil: de Amerikaanse heeft meer smaak in het deeg, bij deze fried chicken zit de smaak in het gemarineerde vlees. De reden dat velen de Japanse versie verkiezen boven de Amerikaanse is de geur. De sojasaus en knoflook ruiken tijdens het bakken namelijk goddelijk!

Naar het recept
Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Gefrituurde kip met ananas-chilisaus

Alsof krokante kip van zichzelf al niet goed genoeg smaakt, wordt de snack extra speciaal met een leuke saus erbij. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze ananas-chilisaus?

Naar het recept
Chicken & waffles fried chicken day

Chicken and waffles

Zoet en hartig in één gerecht? In Amerika zijn chicken & waffles een klassieker. De hartige, krokante kip gaat perfect samen met de fluffy wafels en de zoete ahornsiroop.

Naar het recept
Kippenvleugeltjes met aardappelkorst

Kippenvleugeltjes met aardappelkorst

Een krokant korstje kun je op verschillende manieren maken. In dit recept gebruiken wij bijvoorbeeld aardappelen.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!