
Fried chicken recepten
Lees verder na de advertentie
Alleen al bij de gedachte aan fried chicken beginnen wij te watertanden. Niet zonder reden want de krokante kip is om je vingers om af te likken. Overal ter wereld zijn ze er gek op. Van de Japanse karaage tot Amerikaanse fried chicken, met deze recepten reis je de wereld rond!

Chicken karaage: Japanse gefrituurde kip
Karaage ijkt nog het meest op Amerikaanse Kentucky fried chicken, maar wel met een groot verschil: de Amerikaanse heeft meer smaak in het deeg, bij deze fried chicken zit de smaak in het gemarineerde vlees.

Ultiem broodje krokante kip
Opvallend genoeg beginnen we het lijstje met recepten niet met gefrituurde kip, maar krokante kip uit de airfryer. Met dit recept maak je het ultieme broodje krokante kip. Niemand zal geloven dat het niet uit het hete vet komt!

Gefrituurde kip (met ananas-chilisaus)
Alsof krokante kip van zichzelf al niet goed genoeg smaakt, wordt de snack extra speciaal met een leuke saus erbij. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze ananas-chilisaus?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Chicken and waffles
Zoet en hartig in één gerecht? In Amerika zijn chicken & waffles een klassieker. De hartige, krokante kip gaat perfect samen met de fluffy wafels en de zoete ahornsiroop.

Kippenvleugeltjes met aardappelkorst
Een krokant korstje kun je op verschillende manieren maken. In dit recept gebruiken wij bijvoorbeeld aardappelen.
Lees ook:
Ons favoriete fried chicken recept:

Chicken karaage: Japanse gefrituurde kip
Geef je gefrituurde kip eens een twist en maak Karaage: de Japanse versie. Je brengt de kip op smaak met sojasaus en gember.
Ingrediënten
voor de marinade
voor de garnering
Bereiding
Doe de kip in een kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe. Meng alles met de hand goed door. Zet minstens 10 minuten opzij om te marineren.
Meng de bloem en het aardappelzetmeel in een platte schaal en haal de stukken kip erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.
Giet de frituurolie in een grote koekenpan. Leg de stukken kip in de koude olie, zonder dat ze elkaar raken. Het is geen probleem als de bovenkant van de kip niet bedekt is met olie.
Zet het vuur aan. Wanneer de kip geluid begint te maken, draai je de kipstukken om. Bak de kip in 12 minuten gaar. Schep de kip met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de karaage in een mooie, lage schaal en garneer eventueel met citroen.
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.