Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
geflambeerde citroencrêpes met limoncello

Limoncello liefde: geflambeerde citroencrêpes met limoncello

In samenwerking met Fiorito Limoncello
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Met een flinke scheut Italiaanse limoncello zet je de Franse crêpes letterlijk in vuur en vlam. Het resultaat: een heerlijk zoet dessert met een fris vleugje citroen. Oftewel; geflambeerde citroencrêpes met limoncello!

Geflambeerde citroencrêpes met limoncello

Zet je ook zo graag een spectaculair dessert op tafel? Maak dan eens deze geflambeerde citroencrêpes met limoncello. Flamberen is een stuk makkelijker dan je denkt, maar pas wel goed op. Zorg in ieder geval dat de afzuigkap uitstaat voor je de limoncello in de pan in vuur en vlam zet. Met de heerlijke smaken van dit dessert maak je gegarandeerd indruk aan tafel.

Fiorito limoncello

Voor dit recept gebruiken we Fiorito Limoncello. Deze limoncello wordt gemaakt door de broers Benno en Franco volgens een traditioneel recept van hun familie uit Sicilië. Gemaakt met handgeschilde en ook biologische citroenen uit Italië. Deze lichtzoete citroenlikeur is zacht en fris en werd ook nog eens beloond met diverse internationale prijzen. Drink Fiorito Limoncello ijskoud – als afsluiting van een diner – maar mix hem ook eens met tonic of prosecco als feestelijk aperitief. Of je maakt er natuurlijk deze heerlijke crêpes mee…

Geflambeerde citroencrêpes met limoncello, gekonfijte citroenschil en pistache

Tijd om aan de slag te gaan! De crêpes zitten boordevol smaak. Dat komt niet alleen door de limoncello, ook de gekonfijte citroenschil en de pistache zorgen voor een feestje op je bord. Nodig de gasten maar alvast uit, zojuist heb je hét ideale dessert gevonden. Bijkomend voordeel? Schenk meteen een ijskoud glaasje limoncello in voor bij de laatste gang.

> naar het recept: geflambeerde citroencrêpes met limoncello, gekonfijte citroenschil en pistache

Geflambeerde citroencrêpes met limoncello, gekonfijte citroenschil en pistache

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!