Bestel Foodies 50 klassiekers

Klassieke keukenhulpjes

Dat wij graag traditionele gerechten koken, is je vast niet ontgaan. In Foodies 50 klassiekers gaan we zelfs op tour de wereld rond en bundelen gerechten die iedereen kent. Van de New York cheesecake, Italiaanse lasagne, Hollandse bitterballen en hachee, tot aan Australische pavlova en nog veel meer. Maar welke klassieke keukenhulpjes heb je daarvoor eigenlijk nodig? Wij tippen onze favorieten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wafel party

Anne: “Jaren geleden vroeg ik voor mijn verjaardag een wafelijzer. De scheve blikken die ik in eerste instantie kreeg – want typisch een apparaat dat onaangeraakt in de kast belandt – zijn ingeruild voor enige jaloezie. Bijna ieder weekend geurt mijn huis namelijk naar vers gebakken wafels.”

Wafelijzer

Bestel hier:

Wafelijzer
€34,99

Deegsteker

Bas: “Mijn vriendin lachte me uit toen ik deze deegsteker kocht, maar ik kan niet meer zonder. Zo’n steker is niet alleen ideaal om deeg mee te portioneren of om in mooie plakken te snijden, ik gebruik de steker ook om alle restjes van het aanrecht te krijgen.”

Deegsteker

Bestel hier:

Deegsteker
€12,30

Onverwoestbaar

Marieke: “Gerechten als hachee, butter chicken en chili con carne maak ik steevast in mijn gietijzeren pan omdat deze perfect te gebruiken is voor sudderen en stoven. Niet alleen de gerechten zijn klassiek, de pan ook. Want wanneer je hem goed onderhoudt, gaat deze een leven lang mee.”

Gietijzeren pan

Bestel hier:

Gietijzeren pan
€83,00

Knoflookpers

Yvonne: “Ik kook heel graag met knoflook, maar ik wil niet nog drie dagen met een knoflookgeur aan mijn handen rondlopen. Daarom gebruik ik bij het persen van knoflook standaard deze pers. Schraap de knoflook er na het persen met een mesje vanaf en je handen blijven vlek- en geurvrij.”

Knoflookpers

Bestel hier:

Knoflookpers
€7,50

Even opscheppen

Yvonne: “Kijk mij eens opscheppen, over mijn opscheplepel. Dit goudkleurige exemplaar is echt een plaatje en een van mijn favoriete klassieke keukenhulpjes. Ik vind een opscheplepel echt onmisbaar. Als je de tafel mooi gedekt hebt en je eten mooi geserveerd hebt in grote schalen, dan mag een mooie opscheplepel ook niet ontbreken.”

Opscheplepel

Bestel hier:

Opscheplepel
€16,95

Aardappelstamper

Bas: “Het hele jaar door eet ik maar al te graag stamppotjes. In de winter natuurlijk de klassiekers met boerenkool of zuurkool en in het voorjaar frisse stamppotjes met snijbonen of zoete aardappel. Daarbij mag een goede aardappelstamper natuurlijk niet ontbreken.”

Aardappelstamper

Bestel hier:

Aardappelstamper
€14,95

Lees ook: Zit jouw klassieke gerecht in de nieuwste Foodies?